Az USA nem szigorít az online repülőgépjegy-rendelésen

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2002. november 13. 21:36
A szövetségi kormány bejelentette, hogy nem szándékozik az eddiginél jobban beleszólni az online rendelhető repülőgépjegyek üzletébe, sőt kissé lazítanának is a nagy számítógépes helyfoglaló rendszerek működésének előírásain.
Az amerikai közlekedési minisztérium feszülten várta a döntés megszületését, mivel mindkét hír nagyon előnyös az USA légi forgalmának zömét kitevő belföldi járatok üzemeltetői számára. A kérdés valójában a körül forgott, hogy csökkentsék-e a jegyekre rakódó egyre növekvő online költségeket, vagy inkább meghagyják a laza szabályozást, mely sajátos web-stratégiák és helyfoglaló-hálózatok létrehozását teszi lehetővé.

David Stempler, a légiutasok szövetségének (ATA) elnöke szerint a döntés pozitív üzenet a légitársaságok felé, mivel ezek valós, ám megtérülő költségek, melyeket mindeddig valószínűleg nem véletlenül képtelenek voltak leszorítani. A mostani kormánydöntéssel tulajdonképpen a web-díjak egységessé tétele maradt el, mely minden bizonnyal visszavetette volna az új értékesítési megoldásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50