30 év tapasztalata - 3 nap alatt

SAP-konferencia ötödször

, 2002. november 17. 06:43
2002. szeptember 22. és 25. között az SAP immár ötödik alkalommal rendezte meg felhasználói konferenciáját, hagyományosan a Club Tihanyban. Jelenleg Magyarországon az SAP konferenciája az informatikai szakma legnagyobb és leglátogatottabb fóruma, amelyen a résztvevők betekintést nyerhetnek az e-business megoldások világába. A rendezvény előadásokkal, élő demókkal és ügyfélbeszámolókkal várta az érdeklődőket. A rendezvény célja az volt, hogy a közel 1000 érdeklődő megismerhesse az SAP legújabb üzleti megoldásait, tehát a konferencia az internet alapú megoldások bemutatásának jegyében zajlott.
Az SAP idén tavasszal ünnepelte megalapításának 30. évfordulóját. Napjainkra a vállalat a világ negyedik legnagyobb szoftvercégévé nőtte ki magát, és fejlődését nemcsak a német üzleti és gazdasági körökben tekintik igazi sikertörténetnek. Az SAP az elmúlt 30 év során teljes informatikai és iparági szaktudását arra fordította, hogy olyan megoldásokat fejlesszen, amelyekkel a vállalkozások zökkenőmentesen kapcsolódhatnak beszállítóik, ügyfeleik és partnereik üzletmenetéhez.

Napjainkban a globalizáció, a világpiac minden eddiginél nagyobb mértékű kiterjedése, a rohamos, agresszív technológiai fejlődés más tényezőkkel egyetemben egyre keményebb piaci versenyt eredményez, miközben újabb és újabb versenytársak jelennek meg a piacon. Az éles verseny eredményeként a vállalatok számára a piaci igények rugalmas és sokszor rendkívül gyors követése, az innováció, a változtatás, az intenzív növekedés, a minőségi munkavégzés, az újabb, korszerűbb, kedvezőbb ár/teljesítmény/minőség rátájú termékek és szolgáltatások előállítása, a megfelelő választék biztosítása a túlélés záloga.

A kemény versenyben azok a vállalatok tudnak hosszú távon versenyképesek maradni, amelyek céljaik érdekében egyre jobban összehangolják, egyesítik erőforrásaikat, s megteremtik az üzleti stratégia, az emberi erőforrások, a munkafolyamatok és az információs rendszerek összhangját. Noha a technológia megújítására irányuló kiadások a nehéz gazdasági körülmények között néhány céget nehéz döntés elé állítanak, a megfelelő technológiai partner kiválasztása éppen olyan döntés, amely versenyképesebbé teheti a vállalatot.

A tihanyi konferencián elismert szakértők, felső vezetők számoltak be tapasztalataikról, és mutatták be legújabb fejlesztéseiket. A konferencia plenáris ülésein az informatikai szektor új gazdaságban betöltött szerepéről, felelősségéről beszéltek, illetve az üzleti élet meghatározó szereplőivel való együttműködési lehetőségeket vázolták fel. Emellett természetesen az előadások kitértek a mySAP.com e-business platform által biztosított egyéb megoldások ismertetésére és az ágazati alkalmazásokra is.

A magyar Top 200-as vállalatok közel 60%-a - legyen szó bármely iparágról - használja eredményesen az SAP megoldásait. A konferencián esettanulmányokon keresztül mutatták be, hogy a mySAP.com e-business platform és iparági megoldásai hogyan segítik, támogatják a vállalkozások, intézmények tevékenységét, segítve ezzel versenyképességük megőrzését, piaci pozíciójuk megtartását. A résztvevők a harmadik nap végére választ kaphattak olyan kérdésekre is, mint hogy hogyan optimalizálható a technológiai befektetések megtérülése, hogyan integrálható optimálisan a back- és front-office működése, hogyan érhető el leghatékonyabban a piac, hogyan lehet javítani az ügyfélkapcsolatok minőségén, illetve hogyan növelhető a rövid és hosszú távú profitábilitás.

A rendezvény résztvevői között ott volt a Top 200-as vállalati kör döntéshozóinak többsége, így a Mol, a Matáv, a Pannon GSM, valamint az energiaszolgáltató és informatikai cégek felső vezetői is. A három nap alatt elhangzott előadások egyértelműen megmutatták, hogy az SAP a hardvergyártókkal - pl. a HP-vel, az IBM-mel, a Ciscóval és a Sunnal - karöltve olyan komplex megoldások kidolgozására törekszik, amelyek hozzájárulhatnak a vállalatok szervezeti hatékonyságának, piaci versenyképességének növeléséhez.

Kulcsszavak: SAP-hu SAP konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50