VisiOn-line

E-business konferenciasorozat

, 2002. november 16. 12:25
A debreceni székhelyű VisiOn-Line Egyesület harmadik alkalommal indította útjára öt helyszínes e-business konferenciasorozatát. A szeptemberben elkezdett sorozat célja - ami a szervezet alapító tagjainak elkötelezettségét is mutatja -, hogy a diplomázó fiatal generáció felé közvetítse azokat az új kihívásokat, amelyeket a napjainkban erősödő ún. új gazdaság követelményei hívnak életre.
Az e-business konferenciák nagy sikere annak tudható be, hogy a felsőoktatási intézmények hallgatói közül egyre többen érdeklődnek az érintett témakörök iránt. A rendezvény egyik előadója elmondta, hogy az általuk felkarolt nagyszerű diplomamunkák és esettanulmányok segítették korábbi szemléletmódjuk megreformálását, jelenlegi nézetük kialakulását.

Mivel az egyesület tagjainak jó része jelenleg is felsőoktatási intézmény hallgatója, személyes tapasztalataik támasztják alá, hogy jelentősen megnövekedett az e-business iránti érdeklődés. A nonprofit szervezet évről évre azért hívja életre ingyenesen látogatható konferenciasorozatait, hogy a hallgatók korlátolt anyagi lehetőségeik ellenére is betekintést nyerhessenek az e-business elméleti és gyakorlati részeibe. A szervezők arra törekszenek, hogy minél több ezen a piacon tevékenykedő neves vállalattal felvegyék a kapcsolatot.

Az évek során tapasztalatot szereztek abban, hogy az egyetemek, főiskolák felsőbb évfolyamokra járó és végzős hallgatói az e-business mely témakörei iránt érdeklődnek, illetve hogy milyen irányba fog fejlődni ez az üzletág. Ezért hozták létre a VisiOn-Line Klubot, ahol elsősorban a kis- és középvállalkozások szerezhetnek piaci előnyt jelentő információkat Európa vezető reklámügynökségének ügyvezető igazgatójától és az egyik legnagyobb magyarországi internetes forgalmat lebonyolító, webáruházakat üzemeltető vállalat értékesítési igazgatójától. A részt vevő cégek egyúttal támogatják is a konferenciát, mivel a költségek jelentős részét a belépődíjak fedezik. A klub célja továbbá az is, hogy összekötő kapocsként szolgáljon a hallgatók és a partnervállalatok között.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05