Microsoft, Samsung - együttműködés a Pocket PC területén

Kollár Csaba, 2002. november 16. 11:57
A Pocket PC piacának fejlődését mozdítja előre a Microsoft és a Samsung együttműködése, melynek keretében a két vállalat egy alacsony költségkategóriájú platformot dolgozott ki.
A Microsoft és a Samsung tegnap mutatta be nyilvánosan legújabb koncepcióját, melynek két legfontosabb eleme, hogy a vállalatok jelentősen csökkentik a termékek költségeit, illetve redukálják a fejlesztésre szánt időt mobiltermékeik esetében.

Az új elképzelésben megtalálható a Samsung ARM9-alapú S3C2410 alkalmazásprocesszora és a Microsoft Pocket PC szoftvere, melyek kiegészülnek egy 3,5 inches QVGA monokróm vagy színes kijelzővel. A Samsung alkalmazásprocesszora felhasználja a NAND Flash memóriát és a MultiMediaCardot - hogy csak a lényegesebb komponenseket említsük.

Az együttműködés kitér a fizikai méretek és a tömeg csökkentésére is.

A Microsofttal kötött együttműködésről a Samsung úgy nyilatkozott, hogy "sikerült a maximális használhatóság megtartásával csökkentenünk a bonyolultságot. Ezzel együtt csökkentettük a költségeket, így reményeink szerint új fejlesztéseink minden fogyasztói réteghez eljutnak majd."

Kulcsszavak: Microsoft pda Samsung +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09