Teleházak Szabolcsban - befejeződött a program

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 21. 09:13
Befejeződött a közösségi információs és telekommunikációs szolgáltató központok kialakítása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a térségi munkaügyi központ anyagi támogatásával tizenkét - 5000 lakos alatti - településen hoztak létre teleházat.
Temesfalvi Miklós, a szervezet igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: községenként 4 millió forinttal segítették - pályázat útján - a számítástechnikai centrumok létrehozását és működtetését vállaló önkormányzatok, civil szervezetek, illetve közhasznú társaságok beruházását.

A munkaügyi központ emellett három évre, 60 millió forint összeggel átvállalta a teleházakban foglalkoztatott két-két dolgozó bérköltségét és annak járulékait.

Az alkalmazottakat a regisztrált munkanélküliek közül választották ki, akiket kiképzett a szervezet a feladat ellátására.

Temesfalvi Miklós közölte: a Cégénydányád, Kótaj, Kölcse, Lónya, Márokpapi, Nyírlugos, Nyírmeggyes, Nyírtét, Ópályi, Petneháza, Pócspetri és Túristvándi településeken működő teleházak tevékenységük során előtérbe helyezik a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a pályakezdő munkanélküliek elhelyezkedését a munkaügyi központ által felkínált szolgáltatások ismertetésével.

Az információs és telekommunikációs központokat az idei első fél évben 22 ezren keresték fel, így a szakemberek szerint év végéig meghaladja majd a szolgáltatást igénybe vevők száma az 50 ezret.

A szabolcsi teleházakba betérők zöme a fiatal korosztályhoz tartozik, de az idősebbek közül is egyre többen élnek az irodai szolgáltatásokkal, például a különböző pályázatok elkészíttetésével.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05