1 milliárd fölött a Grepton

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 21. 10:41
Bár a globális recesszió itthon is érezteti hatását, a gazdasági növekedés üteme lassul és a technológiai szektor válságban van, a Grepton Informatikai Rt. bevétele az elmúlt években megszokott kilenc számjegyűről az idén tízjegyűre változott: kiszámlázott árbevételük október végén meghaladta az 1 milliárd forintot. A cég egész évre vetített megrendelésállománya elérte az 1,3 milliárd forintot, vagyis az idei éves tervüket, amivel a Grepton az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megduplázza éves árbevételét.
A Protomix szoftverüzletágából Grepton Informatikai Rt. néven 2001 márciusában létrejött, kizárólag professzonális IT szolgáltatásokkal foglalkozó cég megalakulása óta dinamikus fejlődést mutat. Árbevételük évenkénti megduplázásával párhuzamosan a munkatársak és a szakmai elismerések száma is rohamosan növekedett. (Idén ősszel, pl. a vállalat hazánkban a Microsoft legelismertebb szakmai műhelyévé lépett elő azzal, hogy a negyedik az arany fokozatú minősítést is elnyerte.)

Az árbevétel szolgáltatási területek szerinti megoszlásának alakulása változatos képet mutat: az üzleti folyamatautomatizálás majd felét, az üzemeltetés a negyedét, az infrastruktúra és a termékek együtt szintén a negyedét, a fennmaradó kis részt pedig a technológia-menedzsment és egyéb szolgáltatások tették ki.

Az árbevétel-növekedés okai a meglévő stratégiai ügyfelekkel (Pannon GSM, Vodafone, Malév) történő sikeres együttműködésnek és az új ügyfelekkel (CIB Bank, Miniszterelnöki Hivatal, Pepsi) kialakult kapcsolatoknak köszönhetők. A Grepton partnerstratégiájának következményeként az árbevétel 27%-át nagyobb partnerei (T-Systems, Hewlett-Packard, Microsoft) projektjein keresztül realizálta.

A kizárólag szolgáltatásokkal foglalkozó Grepton 1 milliárdos bevételének értékét tovább növeli az a tény, hogy bevételének túlnyomó többségét informatikusainak kiemelkedő szaktudása teremtette meg. "Eddig elért sikereink alapja az, hogy nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink folyamatos képzésére, a hatékony szervezet és az egységes cégkultúra kialakítására." - mondta Süli András, igazgató, a cégvezetés tagja. "Filozófiánk szerves része az a tanácsadói megközelítés, amelynek során elsősorban ügyfeleink problémáinak megoldására koncentrálunk, és arra törekszünk, hogy hosszú távú együttműködést alakítsunk ki velük. Így tudjuk megvalósítani elképzeléseinket, és erősíteni jelenlétünket a közép- és nagyvállalati szektorban."

A Grepton jövő évi tervei között piaci pozíciójuk további erősítése, partnerkapcsolataik szilárdítása és bővítése szerepelnek. Stratégiai követelményük pedig az, hogy megtartsák szolgáltatásaik kiemelkedő minőségét és ügyfeleik elégedettségét.

Kulcsszavak: Grepton +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09