Sikeres az Xbox Live szolgáltatás

Tóth Kristóf, 2002. november 24. 08:00
A Microsoft képviselői pénteken örömmel jelentették be, hogy az elsősorban különböző szoftvereiről ismert cég az elmúlt napokban lényegében az utolsó darabig eladta az Xbox játékkonzolhoz kapcsolódó Xbox Live online szolgáltatás igénybevételéhez szükséges kezdő csomagokat. A Microsoft állítása szerint az első szállítmányok mintegy 150 ezer ilyen úgynevezett Xbox Live Starter Kitet tartalmaztak.
Mint ismeretes, a világ vezető szoftvercégeként nyilvántartott Microsoft a múlt héten indította be Xbox Live szolgáltatását, melytől a cég vezetői nem titkoltan azt várják, hogy alapvetően megkülönböztesse az Xbox konzolt a konkurens Sony, illetve Nintendo játékgépektől. A vadonatúj online szolgáltatás révén az Xbox tulajdonosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az Xbox Live által támogatott játékokat egymással játsszák az interneten keresztül. A szolgáltatás igénybevételéhez egy Xbox játékkonzol, egy nagy sávszélességet biztosító kábelmodemes, vagy DSL (Digital Subscriber Line) internet kapcsolat, valamint egy 50 dolláros (~12,5e Ft) áron kapható Xbox Live Starter Kit szükségeltetik. Utóbbi csomag egy egy évig érvényes Xbox Live előfizetést, egy a hangkommunikációt elősegítő headsetet, valamint két demo verziójú játékprogramot tartalmaz.

A Microsoft munkatársai pénteken elmondták, hogy az Xbox Live szolgáltatás a játékosok körében olyannyira nagy népszerűségnek örvend, hogy a gyártó az elmúlt napokban lényegében az összes, tehát mintegy 150 ezer Xbox Live Starter Kitet eladta, ezenkívül pedig utaltak arra, hogy az újabb szállítmányok hamarosan útnak indulnak a kereskedőkhöz. Elmondások szerint egyébként az Xbox Live Starter Kit jelen pillanatban még nem nevezhető hiánycikknek, így például a nagyobb amerikai kereskedések lényegében mindegyikében megvásárolható a csomag.

Egyes elemzők szerint a Microsoft Xbox Live szolgáltatás a jövő év végéig szerencsés esetben mintegy egymillió előfizetőt tudhat majd magáénak, a Microsoft vezetői pedig úgy vélekednek, hogy a szolgáltatás előfizetőinek száma 2005 végéig akár a tízmilliót is meghaladhatja. A Microsoft egyébként várhatóan 2005 környékén mutatja majd be a második generációs Xbox játékkonzolt.

Kulcsszavak: Xbox Microsoft játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05