Pannon GSM-tv2 együttműködés

Televíziós adás mobiltelefonon

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 25. 15:40
Mobiltelefonon nézhető, GSM alapú televíziós adást tesz lehetővé a Pannon GSM - Magyarországon elsőként elindított - új szolgáltatása - derül ki a kommunikációs szolgáltató közleményéből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
A közlés szerint a Pannon GSM november 24-én indítja el új szolgáltatását, a mobilon nézhető televíziós adást.

- A nemzetközi viszonylatban is az elsők közé sorolható, a legfejlettebb kommunikációs technológiát alkalmazó megoldásnak köszönhetően a BBC tévénézői után immár a hazai érdeklődők is megnézhetik mobiltelefonjukon a nap eseményeit a megújult tv2 Tények és Napló című műsorainak GSM-re átültetett adásában - áll a Pannon GSM közleményében.

A korábban bevezetett mobilszolgáltatások felsorolása mellett megjegyzik, hogy két, az információ átadásának más-más szakterületén működő vállalat: a Pannon GSM és a tv2 együttműködésének eredményeként útjára indul Magyarország első GSM alapú televíziós adása.

Nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva megjegyzik: a mobil-adatátviteli technológiákra fogékony, az élvezhető minőségű mozgóképanyag - például mozifilmrészletek, videoklippek - letöltésére és megjelenítésére alkalmas telefonkészülékekkel rendelkező felhasználók esetében nagy az igény az ilyen jellegű információra.

A közlemény szerint vasárnaptól minden héten látható lesz a Napló című műsor, hétfőtől pedig minden este, az élő adás után rövid idővel mobiltelefonon is megnézhető lesz a Tények teljes anyaga, a jobb böngészhetőség érdekében hírekre bontva.

Az adás megtekintéséhez egy megfelelő felbontású kijelzővel, internet-hozzáféréssel és nagy sebességű adatátviteli lehetőséggel rendelkező telefonkészülékre - a ma kapható készülékek közül a Nokia 9210i kommunikátorra vagy a Nokia 9210-re, Nokia 7650-re - van szükség.

A Pannon GSM közlése szerint az adások a http://www.korridor.hu/mobilvideo oldalon érhetők el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09