Panasonic: jog az MHP logó használatára

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 25. 11:34
A genfi székhelyű DVB (Digital Video Broadcasting) Project Office nevű szervezet a világon elsőként a Panasonicnak adta meg a jogot, hogy az MHP (Multimedia Home Platform) logót használhassa. Az Európai Telekommunikációs Szabványhivatal (ETSI) DVB-MHP 1.0.2 szabványának előírásainak megfelelő minőségi ellenőrzés és a minden részletre kiterjedő tesztek elvégzése után a Panasonic TU-MSF100-as univerzális digitális interaktív tv-dekóder modellje az MHP logóval kerülhet piacra.
A felhasználó számára az MHP logó biztosítékot jelent a minőség és a megbízhatóság tekintetében. Ez a logó garanciát jelent a vásárlónak arra nézve, hogy a dekódere valóban megfelel az interaktív digitális televíziózás követelményeinek, különösen az MHP alkalmazások vételénél.

Az első TU-MSF100 univerzális dekóderek már 2002 novemberében megvásárolhatóak lesznek 459 euró ajánlott fogyasztói áron. A Panasonic új termékének forgalmazását több mint 10 000 sikeres teszt előzte meg, amelyek elengedhetetlenek voltak az MHP megfelelési teszt és a DVB-MHP engedélyeztetési eljárás teljesítéséhez.

A TU-MSF100 magában foglalja a TV EN2.3 és a TCP/IP kiterjesztéseket is a modem visszajelző csatornájához.

Az MHP szabvány egyik megalkotójaként és a digitális televíziózás úttörőjeként a Panasonic 2002 decemberében szövetségre lép az ARD-vel (Német Közszolgálati Műsorszóró Társaság) annak érdekében, hogy minél szélesebb körben ismertethesse az MHP szabványalkalmazások sokoldalú felhasználási lehetőségeit, az ez irányú befektetések biztonságosságát, és hogy bebizonyítsa a rendszer létjogosultságát a brüsszeli Európai Bizottságnak. E lépés célja, hogy a Panasonic az MHP rendszert ajánlja a bizottságnak, mint a digitális televíziózás európai szabványát, és ezáltal minél szélesebb körű áttörés jöhessen létre az interaktív televíziózásban.

A fent említett erőfeszítések mellett a Panasonic szorosan együttműködik német és nemzetközi tv-állomásokkal és alkalmazásfejlesztőkkel annak érdekében, hogy a piac minél hamarabb kész lehessen az MHP fogadására. A Panasonic Developer Kit nevű szoftver- és hardvercsomag segítségével az MHP alkalmazások könnyen és gyorsan fejleszthetőek, tesztelhetőek és alakíthatóak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50