Tanulmány a PC-k szerepéről

Tóth Kristóf, 2002. november 25. 19:10
Egy, a Harris Interactive által a napokban nyilvánosságra hozott tanulmányból kiderül, hogy az emberek mintegy 50 százaléka számára a személyi számítógép minden más digitális elektronikus eszköznél, így például a CD-lejátszóknál, a DVD-lejátszóknál és a mobiltelefonoknál is sokkal nagyobb jelentőséggel bír.
A 2002 International Digital Lifestyle című tanulmány készítői 1500 olyan amerikai és európai embert kérdeztek meg az üggyel kapcsolatban, akik személyi számítógépük mellett legalább egy más jellegű digitális eszközzel is rendelkeznek. A tanulmány elkészítését a Microsoft és a Dell Computer támogatta.

A tanulmány rávilágít arra, hogy az emberek életmódja jelentősen megváltozott a személyi számítógépek térnyerését követően, ugyanis míg korábban az emberek rengeteg időt töltöttek televíziózással, addig mostanság egyre többet játszanak vagy dolgoznak otthoni PC-vel, ami természetesen a televíziózás rovására megy - nyilatkozta Mark Oldani, a világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer marketingrészlegének igazgatója. Oldani ezenkívül utalt arra, hogy a tanulmány szerint a személyi számítógéppel rendelkező megkérdezettek közül minden harmadik hamarosan újabb digitális eszközöket kíván vásárolni.

A Harris Interactive munkatársai megállapították azt az egyébként nem túl meglepő tényt, hogy a PC-k a fiatal felnőttek körében örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Ezek szerint a 35 évnél fiatalabb megkérdezettek több mint 57 százaléka azt nyilatkozta, hogy számára a személyi számítógép a legfontosabb digitális eszköz. A 35-49 éves korosztály körében a válaszadók mintegy 48 százaléka, az 50 évnél idősebbek körében pedig a megkérdezettek közel 44 százaléka vélekedett hasonlóan, vagyis mondta azt, hogy számára a PC a legfontosabb elektronikus berendezés. Érdekesség, hogy az amerikai, illetve európai válaszadók 84, illetve 69 százaléka azt nyilatkozta, hogy személyi számítógépe révén megnőtt a bizalma az egyéb digitális eszközök iránt.

A tanulmány ezenkívül arra is kitér, hogy a 35 évnél fiatalabbak elsősorban zenehallgatásra használják személyi számítógépeiket, a 35-49 év közötti felhasználók pedig leginkább munkavégzésre. Az 50 évnél idősebbek legtöbbje elsősorban elektronikus levelezésre használja személyi számítógépét. Az internet egyébként nem meglepő módon az összes korosztályban nagy jelentőséggel bír.

Kulcsszavak: trend PC tanulmány felmérés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50