HP iPAQ a Ford volánja mögött

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 3. 09:24
A HP vezeték nélküli és mobiltermékeinek gyors terjedése nemrégiben arra indította a Fordot, hogy a HP-vel közösen legújabb koncepcióautója, a C-MAX felszerelésébe is beépítse a HP iPAQ Pocket PC-t.
Az iPAQ zseb-PC a népszerű Ford Focusra épülő, többfunkciós gépkocsi-koncepciót megtestesítő C-MAX integrált távoli képalkotó rendszerének (IRIS) részeként fog működni.

A Ford és a bristoli HP Labs közös projektje keretében USB-portos webkamerát építenek a felső központi konzolba. A rendszer vezeték nélküli LAN (WLAN) technológiája valós időben a műszerfali modulhelyből kivehető HP iPAQ zsebgépre továbbítja a belső tér videoképeit. Így a vezető távolról is szemmel tarthatja autóját, amikor például a benzinkútnál fizet vagy bevásárlásait intézi.

GPS bővítőcsomaggal és navigációs szoftverrel kiegészítve a HP iPAQ Pocket PC gépkocsi-navigációs rendszerként is működtethető. A javasolt útvonal megjelenik a képernyőn, de a felhasználó hangos útmutatást is kérhet. A HP innovatív bővítőcsomagja segítségével az iPAQ zseb-PC memóriakártyán tárolt zenei vagy videofelvételek lejátszására alkalmas, autós szórakoztatórendszerré is átalakítható.

GSM/GPRS bővítőcsomag hozzáadása esetén a felhasználó e-mail üzeneteit is elolvashatja, illetve helyspecifikus információkat és szolgáltatásokat hívhat le a világhálóról.

Működés vezeték nélküli bázisállomás nélkül

A gépkocsiba telepített HP Evo N115 noteszgép egyenrangú (peer-to-peer) 802.11 WLAN hálózati csatlakozással kapcsolódik a webkamerához, és ezáltal szükségtelenné teszi a hagyományos vezeték nélküli bázisállomás alkalmazását.

Dick Lampman, a HP Labs igazgatója, valamint a HP kutatási tevékenységért felelős vezető elnökhelyettese szerint a "dobozos" hardver- és szoftverelemekre építő kezdeményezés meggyőzően igazolja a HP termékeinek egyedülálló vezeték nélküli képességeit.

A HP noteszgépe Microsoft Windows XP operációs rendszert használ, és Windows Media Encoder közvetítésével továbbítja a webkamera valós idejű videojeleit. Az eszköz webkiszolgáló alkalmazásával biztosít biztonságos hozzáférést az iPAQ Pocket PC számára a videoadatokhoz illetve a weboldalakhoz, amelyek activeX vagy Windows Media Player segítségével jeleníthetők meg a zsebgép képernyőjén.

Kulcsszavak: +fohir Ford HP pda autotech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50