Eltérő szolgáltatójú MMS rendszerek együttműködése

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 3. 20:11
A Nokia és a Tecnomen a Sonera és a Radiolinja szolgáltatásának összekapcsolásával első ízben valósította meg az eltérő szolgáltatók MMS rendszerének együttműködését Finnországban.
Finnországban a Nokia és Tecnomen berendezéseinek felhasználásával a világon először sikerült összekapcsolni két különböző szolgáltató, a Sonera és a Radiolinja MMS (multimédiás üzenetküldési szolgáltatás) rendszerét. A szolgáltatók összekapcsolásának új lehetősége révén a Sonera és a Radiolinja előfizetői zökkenőmentesen válthatnak egymás között multimédiás üzeneteket. A sikeres összekapcsolódás során az új MMS-átjáró funkciót is tartalmazó, megbízható és biztonságos Sonera GRX szolgáltatást alkalmazták. Mivel az átvitelhez szükséges infrastruktúra már létezett, ezért a két szolgáltató gyorsan és egyszerűen össze tudott kapcsolódni. Az MMS együttműködési megállapodás és annak műszaki megvalósítása révén a multimédiás üzenetküldés valódi tömegszolgáltatássá válik Finnországban. A kapcsolatnak köszönhetően a Sonera előfizetői multimédiás üzeneteiket elküldhetik a Radiolinja MMS szolgáltatását használó barátaiknak, és mindez a másik irányban is működik.

"A Nokia multimédiás üzenetküldési szolgáltatásközpont (MMSC) a 3GPP műszaki specifikációinak megfelelő módon, az interoperabilitást biztosító MM4 interfész használata révén működik együtt más szolgáltatók MMS központjaival" - mondta Olli Oittinen, a Nokia alelnöke.

"Elképzeléseink szerint az európai és ázsiai MMS rendszerek összekapcsolhatósága már 2003 második felére valósággá válik. Ahogy az SMS rendszernél is történt, az MMS rendszerek együttműködése növeli majd az MMS forgalmat, és így a bevételeket is, bár úgy gondoljuk, hogy ez a folyamat az MMS esetében sokkal rövidebb idő alatt végbemegy majd" - tette hozzá Olli Oittinen.

A DNA MMS szolgáltatásának a többi hálózattal történő összekapcsolása révén a Suomen 2G szolgáltató is tervezi a csatlakozást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50