IHM: európai szintű tárgyalások a fogyatékosok életminőségének javításáért

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 9. 13:33
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium fogadta a European Disability Forum képviselőjét. Az EDF által kezdeményezett találkozó keretében a két fél ismertette a fogyatékosok és megváltozott munkaképességűek esélyegyenlőségének biztosítására tett kezdeményezéseit.
A találkozón az IHM képviselői hangsúlyozták, hogy a minisztérium céljai között szerepel a fogyatékossággal élő lakosság részére egyenlő esélyek biztosítása az információs társadalomban, munkájuk elősegítése az informatikai adta lehetőségek felhasználásával, biztosítva számukra az esélyegyenlőséget az információs társadalomban elengedhetetlen készségek elsajátításához és a tudásalapú társadalomban való versenyképességhez.

Az 1996-ban alakult European Disability Forum a fogyatékossággal élők számára párbeszédet biztosít az Európai Unió és annak szervei között. Független ernyőszervezetként fogja össze a fogyatékosok különböző európai civil szervezeteit. Az EDF tagjainak soraiban található a 15 EU-ország, valamint Norvégia és Izland is. A Forum nagyrészt EU-forrásokból tartja fenn magát. Az EDF hangsúlyozta az EU szociális ügyekért felelős bizottságával való kapcsolatfelvételt az IHM számára.

A fogyatékossággal élők, a hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségének, társadalmi integrációjának, foglalkoztatási esélyeinek elősegítésére a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) még októberben közös pályázatot indított, melyben az IHM az infokommunikációs infrastruktúra biztosításához, az FMM pedig a munkahely-teremtést elősegítő bértámogatásra, valamint a távmunka végzését megalapozó képzésre nyújtott egyaránt 500-500 millió Ft támogatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50