Az év internetes bankja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 10. 14:20
Az év internetes bankja Magyarországon pályázat idei győztese a CIB Bank lett, különdíjat kapott az Inter-Európa Bank, az OTP és a Raiffeisen Bank. A pályázaton összesen tíz lakossági internetes bankolási lehetőséget nyújtó pénzintézet vett részt. (A hír az eredményhirdetéskor elhangzott értékelésekkel frissítve, bővítve: 2002. dec. 10. 15:34)
A díjat 2001-ben osztották ki először, akkor az OTP nyert, a mostani győztes pedig a legígéretesebb minősítést kapta, amire láthatólag rászolgált.

A versenyt az Index, a Nemzetközi Bankárképző Központ és a HP Magyarország hirdette meg, fővédnökök a Pénzügyminisztérium és az IHM, védnökök a Magyar Bankszövetség és PSZÁF voltak. A 2002. évi pályázat mobilkommunikációs partnere a Pannon GSM, főtámogatója pedig a Wallis Motor és az Est Taxi volt.

A verseny fővédnöke, az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól dr. Bakonyi Péter, az Információs Társadalom Stratégia helyettes államtitkára előadásában kihangsúlyozta, hogy a kormány támogatja azokat a civil kezdeményezéseket, amelyek felgyorsítják az elektronikus szolgáltatások lakossági elterjedésének folyamatát.

Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója, mint a verseny egyik alapítója, sikeresnek és népszerűnek tartja a versenyt, amit a versenyen induló bankok számának növekedése is alátámaszt: tavaly még hat, idén tíz magyarországi bank adta be pályázatát. Külön kiemelte, hogy a pályázat szándéka szerint a Internet használati értékének emelése volt, mely célt a szervezők sikeresen elértek.

Baráth Etele,a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának államtitkára a fődíj átadásakor azzal indokolta a döntést, hogy a győztes pályázó, a CIB Bank vállalati stratégiájában, üzleti gyakorlatában és kommunikációjában kiemelt fontossággal kezeli elektronikus távszolgáltatásait, köztük is első helyen az internetes csatornát.

Dr. Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, a verseny védnöke méltatta azt a gyors fejlődést, amit a bankok az internetes szolgáltatások fejlesztésében felmutatnak, és külön kiemelte annak fontosságát, hogy ezek a rendszerek az emberek otthonába is képesek bevinni a pénzügyi-befektetési információkat és a banki tranzakciók lehetőségét

Szabó Ákos, az Index.hu Rt. értékesítési és marketing-igazgatója, a HP alapító partnereként afölötti örömének adott hangot, hogy a verseny, aminek első meghirdetésekor az internetes iparág éppen a mélypontján volt, egy év alatt komoly rangot, megbecsülést és támogatást vívott ki magának mind banki, mind intézményi körökben

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára, Kámán Gábor, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének osztályvezetője, Rohonczi Krisztina, a Nemzetközi Bankárképző Központ témavezetője, Skultéty Tamás, a Hewlett-Packard Magyarország Pénzintézetek és Biztosítók Üzletágának értékesítési igazgatója, Plájás Gábor megbízott külső szakértő (ITRUST Consulting), valamint Szabó Ákos, az Index.hu Informatikai Rt. kereskedelmi és marketing-igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15