HP: stabil első hely a lemezes háttértárrendszerek és a nyílt adattárolási hálózatok globális piacán

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 15. 08:48
Az IDC lemezes háttértárpiaci viszonyokról készített legfrissebb negyedéves jelentése, a 2002. decemberi Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker szerint a HP továbbra is őrzi első helyét a lemezes háttértárrendszerek szállítása terén.
Az IDC vezető piackutató cég adatai azt mutatják, hogy 27 százalékos részesedésével a HP-nek 2002 harmadik negyedévében is sikerült megőriznie első helyezését a lemezes háttértárolók értékesítéséből származó összesített árbevétel terén. A HP emellett a nyílt adattárolási hálózatok (SAN-ok), az összesített külső adattárolás (hálózatra csatlakoztatott háttértárolók és közvetlenül szerverhez csatolt, külső háttértárak), valamint a külső RAID-tárolók szegmensében is az élre tört. Az általános piaci visszaesés ellenére a HP-nek a jelentésben szereplő valamennyi fontos kategóriában sikerült növelnie részesedését az előző negyedévhez képest.

Összehasonlításképpen: a HP lemezes háttértárrendszerek globális értékesítéséből elért gyári árbevétel alapján számított 27 százalékos részesedése 7 százalékponttal haladja meg a második helyezett IBM és tizenhattal az EMC eredményét. A HP piaci részaránya egyébként három százalékponttal növekedett az előző negyedév óta. A nyílt SAN-hálózatok piacán elért 30 százalékos részesedés 3 százalékponttal magasabb a második helyezett EMC adatánál. A HP a SAN-egységek értékesítési darabszáma alapján is vezet - 38 százalékos piacrésze 7 százalékponttal magasabb a második negyedévi eredménynél.

A külső háttértárolók szegmensében a HP 21,9 százalékos részesedéssel áll az élen - a 15,9, illetve 14,6 százalékos hányadot birtokló EMC és IBM előtt. A HP-nek most első ízben a külső RAID-tárolók szegmensében is sikerült maga mögé utasítania vetélytársait (részesedés: 19,6 százalék).

Az elmúlt hónapokban a HP az adattárolási üzletág minden területén új és továbbfejlesztett termékekkel jelent meg. A fontosabb hírek között említést érdemel az eredményes ügyfélszerzési tevékenység, amelynek folytán többek között az Air Force Education Training and Command és a Maritz Inc. is csatlakozott a HP ügyfélköréhez. A HP emellett ENSAextended stratégiáját is ismertette, megkezdte a HP OpenView Storage Area Manager új 3.0 verzió szoftver forgalmazását, és a háttértárszállítók közül elsőként második generációs Ultrium szalagos meghajtókat dobott piacra.

Kulcsszavak: HP HPQ IDC adattárolás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50