Új integrált szoftver a Microsofttól

Microsoft Plus Digital Media Edition for Windows XP

Hűvös Imre, 2002. december 17. 21:41
Ma jelenti be a Microsoft azt a szórakoztató szoftvert, ami az XP használóknak új, sokoldalú eszközt ad a zenei, mozgókép- és fotófájlok PC-s kezelésére.
A szépségesen hosszú nevű "Microsoft Plus Digital Media Edition for Windows XP" a Microsoft Plus termékcsalád új tagjaként arra vállalkozik, hogy gyakorlatilag minden médiafájl manipulálható legyen a PC-n anélkül, hogy a nagy vetélytárs Apple médiabarátabb iMacjéhez vagy a saját, de drágább Media Center PC nevű géphez kellene fordulni. Mint tudjuk, még októberben megjelent a HP készítésű, XP derivált változatot futtató gép, a Media Center PC. Ez a gép - egyéb médiabarát tulajdonságai mellett - olyan interfésszel rendelkezik, hogy digitális videokamera jeleit is tudja fogadni és merevlemezen rögzíteni. A gond csak az, hogy legalább 500 dollárba kerül. Ezért az új szoftver nem titkolt célja, hogy olcsóbb megoldással támogassa a PC- és szoftvereladásokat, mintegy a lakás médiaközpontjává téve a komputert.

Az új szoftver 10 funkciót fog össze, köztük egy fotóeditort, amelyik hangot és zenét hozzáadva is elég hatékonyan tömöríti a fájlt ahhoz, hogy a neten elküldhető legyen; tartalmaz egy jelszóvédett digitális zenekeverőt, amihez képeffektusokat is hozzá lehet adni; van benne analóg kazettáról digitális hangot gyártó modul és van benne olyan lehetőség is, hogy MP3 vagy WAW fájlokat WMA (Windows Media Audio) fájlokká varázsoljon a Media Player 9 számára. De tudja ugyanezt visszafelé is, és még sok minden mást.

A szoftver január 7-től lesz megvásárolható vagy letölthető 19,95 dollárért, ami 5 dollár árengedményt tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50