A Philips finomhangol a PC-k hangzásán

Új szoftver a zenelejátszás minoségének javítására

Tóth Kristóf, 2002. december 21. 17:09
A holland szórakoztatóelektronikai óriás olyan új szoftvert adott ki a napokban, amely lehetővé teszi a zenelejátszás minőségének javítását a PC-ken.
Az új Sound Agent 2 szoftver jelenleg a társaság Dynamic Edge 4.1, valamint Sonic Edge 5.1 hangkártyáihoz jár, a későbbiekben várhatóan azonban szélesebb körben is elérhető lesz. A megoldás a lejátszott audiófájl típusától, valamint a lejátszáshoz alkalmazott audióeszköz sajátosságaitól függően olyan módosításokat hajt végre, amely javított hangminőséget eredményez. A szoftver a társaság szerint különösen hatékony a digitálisan tömörített audiófájlok, például MP3-ak lejátszása esetén.

Mint Dennis Johnson, a Philips marketingmenedzsere elmondta, a társaság fontolóra veszi, hogy esetleg más PC-s, illetve szórakoztatóelektronikai eszközökhöz is mellékelje a szoftvert. "Ez a szoftver a különböző eszközmeghajtókkal, valamint az operációs rendszerrel együttműködve alakítja ki az optimális hangzást" - mondta Johnson. "A megoldás ráadásul igen rugalmas, így más platformokon is alkalmazható."

- A társaságok egyre inkább az új "digitális média" trendnek megfelelően fejlesztik és forgalmazzák termékeiket - mondta Susan Kevorkian, az IDC piackutató cég egyik elemzője. Kevorkian szerint a gyártók igyekeznek közelíteni egymáshoz a PC-s, illetve szórakoztatóelektronikai eszközöket. Ezt bizonyítja például az is, hogy egyre több zenelejátszóban jelennek meg a Flash memóriák, illetve a merevlemezek. "Az eszközök növekvő adattárolási kapacitásának, illetve az egyre kifinomultabbá váló hálózati megoldásoknak köszönhetően a PC-s és szórakoztatóelektronikai készülékek egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A két szegmenst pedig várhatóan a zene fogja összekötni" - mondta Johnson.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05