Vezeték nélküli internet-hozzáférés a Matávtól

MTI Sajtóadatbank, 2002. december 18. 17:23
Szélessávú, vezeték nélküli internet-hozzáférési megoldást fejlesztett ki a Matáv, amelynek piacán egy év múlva legalább 50 százalékos részesedést vár - mondta Kocsis Ferenc, a társaság lakossági szolgáltatások üzletágának munkatársa.
A szolgáltatás kísérleti jelleggel több helyen is kipróbálható, így például az Astoria szállodában és a zsámbéki polgármesteri hivatalban. A próbaüzem felállítása több 10 millió forintba került. Kocsis Ferenc szavai szerint az alkalmazás elsősorban a szállodaiparra, az önkormányzati területre koncentrál, de később a lakosság körében is el kívánják indítani.

Az úgynevezett WLAN-szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy nyilvános helyeken, így konferencia központokban, kiállításokon, repülőtereken, szállodákban, ideiglenes, vezeték nélküli, nagy sebességű internet-hozzáférést vegyenek igénybe. A felhasználó a laptopjába helyezett WLAN-kártyájával veheti igénybe a szolgáltatást.

Kocsis Ferenc elmondta: ezeket a WLAN-kártyákat több, nagy távközlési berendezéseket gyártó cég értékesíti. Hozzátette: a szolgáltatók tervei szerint a jövőben a laptopokban beépítve kínálják ezt a szolgáltatást. Eddig csupán a Westel kínált ehhez hasonló szolgáltatást. Kocsis Ferenc szavai szerint ez a piac még kezdetleges fázisban van. A számítások szerint a Matáv árbevételében ez a szolgáltatás nem lesz meghatározó.

Kulcsszavak: Matáv WLAN ISP +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50