Valóságshow bármely magyar vállalatnál

Magyarországon a világ első infraérzékelős hálózati kamerája

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 18. 17:14
A hálózati videók piacvezetője, az Axis Communications Ltd. tavasszal megjelent három új terméke október végén hazánkba is megérkezett. Az új generációt képviselő videoszerverek és hálózati kamerák magyarországi képviseletét a Telindus Hungary Kft. látja el.
A világszínvonalat képviselő Axis termékek az egyre növekvő igényeknek igyekeznek eleget tenni a magyarországi videopiacon. A külföldön már május óta jelen lévő termékek új lehetőségeket nyitnak meg a biztonságtechnika területén.

Az MPEG-2 tömörítés használatával a hang és a kép ugrásszerű minőségi változáson esett át. A sötét, éjszakai területek megfigyelésére is lehetőség nyílik az új infraérzékelős hálózati kamerával. Mindezek mellett könnyű kezelés jellemzi az új eszközöket.

Az új technológián alapuló Axis 250S Video Server tervezésénél a fő szempont volt, hogy megfeleljen a nagy teljesítményű felügyeleti alkalmazások iránti egyre növekvő igényeknek. MPEG-2 videokép tömörítést használva DVD-minőségű videoképpel és szinkronizált CD-minőségű hanggal emeli az alkalmazások minőségét LAN-on vagy akár az interneten keresztül. E mellett a videoszerver olyan speciális tulajdonságokkal is rendelkezik, mint pl. riasztók működésbe hozása, riasztás előtti videopufferelés és e-mailen történő értesítés. Az Axis 250S ideális nagy biztonságtechnikai rendszerek kiépítésére, pl. olyan létesítményekben, mint a bankok, repülőterek és bevásárlóközpontok.

Az Axis 2420 Network Camera - IR Sensitive a világ első infraérzékelős hálózati kamerája, egy vezető termék a saját kategóriájában, amely kitűnő minőségű biztonságot és felügyeletet tesz lehetővé gyenge fénnyel megvilágított környezetben. Az Axis 2420 IR kétszer olyan fényérzékeny, mint más hálózati kamerák, és alkalmas gyenge fénnyel megvilágított környezetben történő felhasználásra. Csak mesterséges infravörös (IR) megvilágítást használva, amely az emberi szem számára láthatatlan, ez a kamera még teljes sötétségben is jó minőségű videofelvételt készít anélkül, hogy a kamera jelenléte kiderülne. Miközben alapul szolgál egy teljesen digitális megoldásnak, a kamera lehetővé teszi a meglévő analóg rendszerekkel való kompatibilitást is.

Olyan felhasználók számára, akik könnyen használható, mégis erőteljes és hatékony felügyeleti megoldást szeretnének, amelyben minden funkció egyszerre megtalálható, s amely lehetővé teszi a pásztázófelvétel, kamerabillentés és a kicsinyítés/nagyítás távirányítással történő szabályozását, az új Axis 2130 PTZ hálózati kamera jelenti az ideális megoldást. Például egy kis üzlet tulajdonosának elegendő csak egyetlen kamera használata az egész boltja felügyeletéhez és a kritikus területeken, mint pl. a pénztárgépeknél a nagyítási funkció alkalmazása.

Kulcsszavak: videó kamera Axis Telindus-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05