Belép a PDA, Smartphone, és Mobil PC piacokra az ASUStek

Tóth Kristóf, 2002. december 28. 09:04
A világ legnagyobb alaplapgyártójaként ismert tajvani cég a jövő évben számos új szegmenst tervez meghódítani bevételeinek további növelése reményében.
Az ASUSTeK Computer, amely ezidáig elsősorban alaplapjairól, grafikus kártyáiról, notebookjairól, és optikai meghajtóiról volt ismert, a január 8-ától 13-áig tartó Kaohsiung Info Month kereskedelmi kiállítás keretében tervezi bemutatni első hordozható PC-jét, a D1-et. A készülék, amely az Egyesült Államokban már az elmúlt napokban forgalomba került, az utóbbi időben igen sikeresnek mondható, úgynevezett "mobil PC" koncepcióra épül, vagyis az asztali és notebook számítógépek előnyeit igyekszik ötvözni.

A D1 sorozat két tagból áll: Az egyik modell 14, a másik 15 colos LCD kijelzővel rendelkezik. Mindkét verzió rendelkezik USB 2.0, és IEEE1394 (FireWire) csatlakozókkal, valamint egy univerzális Flash memóriakártya olvasóval. Az ASUSTeK első "Mobil PC"-i a rivális gyártók hasonló megoldásaihoz hasonlóan nem rendelkeznek akkumulátorral, viszont notebookhoz hasonló méretüknek köszönhetően könnyen hordozhatók.

A tajvani cég a Mobil PC-k mellett a Smartphone intelligens mobiltelefonok, illetve a PDA kéziszámítógépek piacát is meg kívánja hódítani. Ami a PDA piacot illeti, a társaság a hamarosan megjelenő, A710 kódnevű kéziszámítógéptől várja a szegmens meghódítását. Az A710, mint az ASUSTeK második PDA készüléke, a 802.11b, valamint a GPRS drótnélküli összeköttetési technológiákat is támogatja, így ideális megoldás lehet a mobil internetezéshez. A gyártó korábbi modellje, a MyPal A660 nem rendelkezett drót nélküli kommunikációs technológiával.

Az ASUSTeK egyébként két éven belül be kíván kerülni Tajvan három legnagyobb PDA gyártója közé.

Az ASUSTeK Computer a jövő év második negyedévében a smartphone mobiltelefon készülékek piacára is be kíván lépni. A társaság a High Tech Computer (HTC), illetve a Compal Communications után a harmadik tajvani gyártó lesz, amely széleskörű szolgáltatásokkal rendelkező smartphone (intelligens ) mobiltelefon-készüléket gyárt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50