Microsoft: termékeredetiség-vizsgálat itthon is

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 7. 19:13
Mivel a magyar piacon egyre több, Microsoft logóval ellátott hamis CD és hardvereszköz kapható, a Microsoft Magyarországon is bevezeti ingyenes szolgáltatását a hamisítások felderítésére.
Ennek révén a kiskereskedők és a végfelhasználók elkerülhetik a nem jogtiszta szoftverek forgalmazásából és használatából eredő felesleges problémákat, emellett lehetőségük nyílik annak ellenőrzésére is, hogy nem tévesztették-e meg őket. Ha ezentúl valaki meg szeretne győződni arról, hogy a megvásárolt, Microsoft logót tartalmazó termék eredeti-e, elküldheti azt a Microsoft Termékazonosító csoportjához. A Termékazonosító csoport megvizsgálja a terméket, és a beérkezéstől számított négy munkanapon belül választ ad arra, hogy a termék eredeti-e.

Azok, akik a vásárlás napjától számított 6 hónapon belül beküldik a gyanús terméket ellenőrzésre a termékhez kapott összes anyaggal, dokumentummal és a csomagolással együtt (ideértve a számlát, amelyen fel van tüntetve a vásárlás helye), és a termék hamisnak bizonyul, cserébe kaphatnak egy eredeti Microsoft terméket. A nyilvánvalóan hamis szoftvereket, például írott CD-lemezeket, valamint kirakodóvásárokon, bolhapiacokon, internetes aukciós webhelyeken elérhető gyűjteményes CD-ket nem cseréli ki a Microsoft eredetire. A termékazonosító szolgáltatásról, valamint a beküldés és a csere feltételeiről bővebb információ a következő címen található: http://www.microsoft.com/hun/piracy/pid/

Aki arra gyanakszik, hogy az általa vásárolt Microsoft szoftver vagy hardver nem legális, a terméket és a mellékelt iratokat ajánlott küldeményként eljuttathatja a következő címre: Microsoft Ügyfélszolgálat, Termék eredetiség vizsgálat 1242 Budapest, Postafiók 493.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09