Új GameBoy Advance modell a láthatáron

Tóth Kristóf, 2003. január 7. 21:39
A japán videojáték-óriás Nintendo kedden bejelentette, hogy hamarosan új modellel bővíti népszerű GameBoy családját. Az új GameBoy Advance SP kompatibilis marad elődjével, ugyanakkor megújult külsővel rendelkezik.
A Nintendo hordozható játékgépeinek legújabb tagja február 14-én jelenik meg Japánban, de márciustól Európában, az Egyesült Államokban, és Ausztráliában is kapható lesz. A társaság azt reméli, az új, exkluzív változat fellendíti a GameBoy Advance utóbbi időben jelentősen visszaesett eladásait.

A GameBoy Advance SP külsőre teljesen eltér elődjétől, ugyanis egy összecsukható vázat kapott. Az új készülék színes LCD kijelzője háttérvilágítással is rendelkezik, így a játékosok gyenge fényviszonyok mellett is jól láthatják a képet. Az apró játékgépet akkumulátor látja el energiával, méghozzá az alacsony fogyasztásnak köszönhetően meglehetősen sokáig. Az "SP" modell ára 105 dollár lesz, amely 31 dollárral magasabb az alapváltozaténál.

"Az új, kifinomultabb külsőt, és alacsonyabb fogyasztást nyújtó modellel ki szeretnénk bővíteni felhasználói táborunkat" - mondta a Nintendo egyik szóvivője hozzátéve, hogy a társaság az iskolás korból kinőtt játékosok érdeklődésére is számít. "Mintegy 2 millió SP-t tervezünk értékesíteni március végéig" - folytatta a szóvivő.

A Nintendo az elmúlt fél évben viszonylag kevés GameBoy Advance készüléket tudott értékesíteni, elsősorban az igazán sikeres játékprogramok hiánya miatt. A társaság tavaly októberben 21 százalékkal csökkentette az idei év végéig várhatóan értékesíthető GameBoy Advance készülékek számát, és a japán gyártó szerint a szoftvereladások is mintegy 12 százalékkal el fognak maradni a korábbi várakozásoktól.

"Az új változat eladásait már beleszámítottuk előjelzéseinkbe, így azokat a közeljövőben nem módosítjuk" - mondta a szóvivő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50