Az IHM negyedmillió forintos doménvásárlása

Szalay Dániel, 2003. január 8. 06:30
Az IHM.hu címen eddig az Irigy Hónalj Mirigy honlapja volt elérhető, ami nagyon zavarta a minisztérium vezetőit, ezért hajlandóak voltak bruttó 250 ezer Ft-ot arra áldozni, hogy a címet átvegyék a zenei formációtól - tudta meg a Prím Online. A minisztérium a korábbi webcímeken is elérhető maradt, így az ihmgov.hu, az ihm.gov.hu és például az Orbán-kormánytól megörökölt ikb.hu is működik.
A döntést állítólag az indokolta, hogy rengetegen keresték a zenekar oldalán az informatikai tárca honlapját, és ez néha kellemetlenségeket okozott. Úgy tudjuk, a címváltással egy időben a weboldalt egy gyorsabban elérhető új webkiszolgálóra helyeztek át, mert többen panaszkodtak az elérés általunk is tapasztalt korábbi, meglehetősen nehézkes mivoltára. A weboldal megjelenése egyébként nemrégiben megújult, amit a Hungary Network készített el. Bizonyos rovatok feltöltése még folyamatban van.

Megjegyzésünk: most, hogy a felvásárlás után az IHM.hu oldalon nem érhető el az Irigy Hónalj Mirigy zenei formáció honlapja, az okoz kisebb bosszúságot, hogy azt megtaláljuk. Hiába keresgéltünk hosszú ideig a Google és az Altavista keresőben az Irigy Hónalj Mirigyre, sehol nem leltünk rá. Ha netán kedves olvasónk megtalálná őket, kérjük, küldjön egy e-mailt, hogy itt közzétehessük az új webcímet. Különben félő, hogy a zenekar rajongói ezentúl az informatikai tárca egyébként is túlterhelt kommunikációs osztályán lesznek kénytelenek érdeklődni a régi cím felől, ami valószínűleg épp olyan bosszantó lesz a minisztériumi apparátusnak, mint a 250 ezer forintos doménvásárlás előtti helyzetben, amikor a zenekar címén keresték a szaktárcát.

Kulcsszavak: IHM +legfontosabb domain

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50