Centrino noteszgép-technológia

Új Intel-márkanév

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 9. 17:13
Az Intel Corporation mai bejelentése szerint a vállalat új, vezeték nélküli mobil-számítástechnikai technológiája a Centrino mobiltechnológia márkanevet fogja viselni. Az új mobilprocesszor-mikroarchitektúrára, vezeték nélküli képességekre, valamint megnövelt akkumulátor-üzemidőt, vékonyabb és kisebb súlyú modelleket és kimagasló mobilteljesítményt támogató jellemzőkre épülő márka az Intel legjobb noteszgép-technológiáját fémjelzi.
A Centrino márka által képviselt technológiai csomagot egy (korábban "Banias" kódnévre keresztelt) mikroprocesszor, a kapcsolódó lapkakészletek és 802.11 (Wi-Fi) rendszerű vezeték nélküli hálózati képesség alkotja. A felsorolt elemek megtervezésekor, optimalizálásakor és érvényesítésekor az Intel a vezeték nélküli mobil számítástechnika nyújtotta használati élmény tökéletesítését tartotta szem előtt. Első ízben fordul elő, hogy az Intel külön márkanevet vezet be egy technológiakombináció jelölésére.

A Centrino mobiltechnológia várhatóan 2003 első felében jelenik meg a piacon.

"A Centrino márkanév által jelölt új mobil PC-generáció gyökeresen átalakítja a felhasználói szokásokat" - nyilatkozta Pam Pollace, az Intel elnökhelyettese és az Intel Corporate Marketing Group igazgatója. "A Centrino mobiltechnológia otthon, az irodában, a repülőtéren, sőt akár egy kávézóban is elérhetővé teszi a vezeték nélküli munkavégzéshez szükséges szabadságot és rugalmasságot."

Az új Centrino mobiltechnológia márka logóján a híres Intel Inside márkajel is szerepel. A feltűnő, bíborvörös színű, teljesen új formájú logó a repülés, a mobilitás és a haladás asszociációját kelti a szemlélőben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09