Pannon-Westel: Teljes lefedettség a metróban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 9. 16:27
A Pannon GSM és a Westel együttműködése nyomán - a hálózati elemek közös, optimális alkalmazásával - mindkét mobilszolgáltató ügyfelei a budapesti metró és a kisföldalatti vonalainak teljes hosszában használhatják mobiltelefonjukat. A két cég a munkát közösen végezte el és az így telepített antennákat is közösen használják, üzemeltetik a budapesti metró hálózatán.
A két mobilszolgáltató évekkel ezelőtt kezdte meg és 2002 végén közös, összehangolt fejlesztés eredményeként fejezte be a metró lefedettségét biztosító hálózat kiépítését, így a Westel és a Pannon GSM ügyfelei a beszélgetések mellett a cégek nyújtotta minden szolgáltatást - SMS, WAP, MMS, GPRS stb. - az utazás során is használhatnak. Az együttműködésnek köszönhetően, a szokásosnál nehezebb körülmények ellenére, párhuzamos rendszerek kiépítése nélkül, kiváló minőségben nyújtható a mobilszolgáltatás.

A hálózat bővülésével és a lefedett állomások számának növekedésével folyamatosan nőtt a beszélt percek száma és az SMS forgalom. A használati szokások eközben átalakultak, a kezdeti, arányaiban kiugró SMS forgalom mellett erőteljesebbé vált a beszédforgalom, miközben egyre többen kezdeményeztek hívásokat és küldtek SMS üzeneteket a metróból, mely több alkalommal kapacitásnövelést is igényelt a szolgáltatóktól.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50