Vivendi-eladás - pénzügyi adatok csak a tranzakció lezárása után

MTI Sajtóadatbank, 2003. január 10. 12:46
A Vivendi Telecom Hungary (VTH) megvásárlásával kapcsolatos pénzügyi adatokat csak a tranzakció februárban esedékes lezárása után hozzák nyilvánosságra a felek - közölték a vevő, a GMT Communications Partners Ltd. és az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund L.P. által alapított konzorcium képviselői csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Az eseményre azt követően került sor, hogy a konzorcium képviselői találkoztak Kovács Kálmánnal, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetőjével. Kovács Kálmán a találkozó után elmondta: a VTH megvásárlásával az új tulajdonosok egyszerre nyilvánítják ki bizalmukat Magyarország illetve az új kormány gazdaságpolitikája iránt. Hozzátette: mindezt olyan időszakban teszik, amikor rendkívül nehéz a távközlési piac helyzete.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy a VTH megvásárlást követő néhány éven belül a Matávval versenyző társaság jelenik meg a magyar távközlési piacon. A konzorcium képviselői elmondták, hogy a két társaság 50-50 százalékban lesz tulajdonosa a VTH-nak akkor, ha sikerül megegyezniük a vállalatot hitelező bankokkal, s ha tranzakciót jóváhagyják az illetékes hivatalok.

A konzorcium képviselői utaltak arra: mivel a vevők pénzügyi befektetők, más hasonló ügyleteknek megfelelően öt év után várhatóan eladják a piaci pozícióit addig tovább erősítő VTH-t.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09