A Sony bemutatta a Memory Stick Prót

Tóth Kristóf, 2003. január 12. 08:54
Korábbi ígéreteinek megfelelően a Sony a napokban Las Vegas-ban zajló CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon mutatta be legújabb, nagysebességű flashmemória-kártyáját, a rendkívül népszerű Memory Stick utódját.
A keresztségben Memory Stick Pro nevet kapott vadonatúj memóriakártya maximális kapacitása elérheti akár a 32 GB-ot is, azonban a 32 GB-os modell bemutatkozására még jó darabig várnunk kell, hiszen a kezdetekben "csak" 256 MB-os, 512 MB-os, illetve 1 GB-os Memory Stick Pro kártyák lesznek kaphatók. A Sony munkatársai a bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy a cég új memóriakártyái nemcsak nagyobb kapacitásúak elődeiknél, hanem azoknál egyben sokkal gyorsabb működésre is képesek.

"A Memory Stick Pro jelentősége csak részben rejlik a nagy adattároló kapacitásban, ugyanis legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb a villámgyors működési sebesség. A Memory Stick Pro technológia révén a felhasználók minden korábbinál nagyobb méretű adatokat tárolhatnak egy-egy memóriakártyán, még pedig oly módon, hogy az adatok rögzítéséhez szükséges idő lényegében elhanyagolható" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán David Yang, a Sony szóvivője. A digitális videózás térnyerésével egyre nagyobb fontossággal bír az új adattároló megoldások megfelelő működési sebessége - mondta Jim Handy, a Semico Research egyik vezető elemzője, aki üdvözölte, hogy a Sony a Memory Stick Pro kapcsán a nagy kapacitás mellett a nagy működési sebességről is gondoskodott.

A Sony képviselői elmondták, hogy a cég fejlesztőmérnökei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felhasználóknak lehetőségük nyíljon a memóriakártyákon tárolt adataik védelméről gondoskodni. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a Sony mikor kívánja bevezetni az úgynevezett Access Controll technológiát, az azonban biztosra vehető, hogy a régebbi eszközök kompatibilissé tehetők az új biztonsági technológiával. A most bemutatott Memory Stick Pro memóriakártyák a cég ígéretei szerint áprilistól kezdve világszerte kaphatók lesznek. A Memory Stick Pro egyébként korántsem lesz olcsó, hiszen a 256 MB, 512 MB, illetve 1 GB kapacitású kártyák ára rendre 190, 440, illetve 880 dollár lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50