Intel-Microsoft együttműködés a „hordozható médialejátszók” piacán

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 13. 19:55
Az Intel a Microsofttal együtt egy hordozható médialejátszó (PMP) hardverreferencia-tervet dolgoz ki az új Microsoft Media2Go szoftverplatformhoz. Az Intel és Microsoft együttműködésének eredményeképp a Samsung Electronics és ViewSonic Corp. Intel XScale technológia alapú PMP-ket fog fejleszteni a Media2Go platformra építve, melynek segítségével az ügyfelek bárhova magukkal vihetik videofájljaikat és egyéb típusú médiáikat.
A fejlesztés korai szakaszában még "hordozható videolejátszóként" emlegetett PMP egy új típusú mobil szórakoztató termék, amelyet az Intel dolgozott ki elsőként. A PMP elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen egy kabátzsebbe, és segítségével videókat, állóképeket és zenét vihetünk magunkkal bárhova. Az Intel alapú PMP minőségi videolejátszást tesz lehetővé egy Intel XScale technológia alapú processzor segítségével. PC-ről vagy személyi videokészülékről különböző típusú médiákat vihetünk át a PMP-re gyors Hi-Speed USB 2.0 kapcsolaton keresztül.

Az Intel és Microsoft együtt fejleszt ki egy Intel XScale technológiára és Microsoft Media2Go szoftverplatformra épülő kezdeti hardverreferencia-tervet. A Media2Go a Microsoft Windows CE .NET operációs rendszerre épül.

A Samsung Electronics és a ViewSonic Corp. Intel XScale technológia alapú PMP-ket fog fejleszteni a Microsoft Media2Go szoftverplatformra építve. Mindkét vállalat PMP-ket fejleszt és az Intel kulcsfontosságú területeken - mint például videolejátszás és eszközarchitektúra - végzett alapkutatásaira épít.

Az Intel Emerging Platforms Lab kulcsfontosságú alaptechnológiákat fejlesztett ki a PMP-hez - többek között nagyteljesítményű videoszoftvert (H.264/MPEG 4 Part 10 video codec), USB 2.0 implementációt, merevlemez-gyorsítási algoritmusokat, amelyek növelik az akkumulátoros használati időt és működő PMP prototípusokat és referenciaterveket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50