A Microsoftnak fejleszt a MultiSoft

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 20. 17:02
A MultiSoft a Microsoft Business Solutions-Navision ERP-rendszerhez magyar bér- és munkaügyi modult fejlesztett ki.
Kelemen Gábor, a MultiSoft Számítástechnikai Kft. Ügyvezetője elmondta, a cég a Microsoft Business Solutions Hungary (korábban Navision Hungary) partnereként immáron másodízben fejlesztett ki magyar almodult a világ egyik vezető vállalatirányítási rendszeréhez, a Navisionhoz. Az újabb bér- és munkaügyi modult a február 4-én nyíló Szoftverbörze 2003 szakkiállításon mutatják be a vállalatoknak. A Navision alapprogram fejlesztése egyébként Dániában történik, a lokalizáció, azaz a helyi feltételekhez való alkalmazás már az itteni képviseletek feladata. Az egyedi megrendelői igényekhez való igazítást és a specifikus szolgáltatások bővítését a partnerek végzik.

A fejlesztésnél külön szempontként kezelték, hogy a termék megfeleljen a magyar hatóságok elvárásainak, automatikusan előállítva az általuk igényelt adatokat. A legkülönbözőbb kifizetéstípusok és nyilvántartások automatizálása jelentősen könnyebbé, megbízhatóbbá és nyomon követhetőbbé teszi az egyes számfejtési feladatokat. Képes a hiányzás, illetve a jelenlét folyamatos regisztrálására is.

A kulcskérdésnek számító rendszeraktualizálást is a MultiSoft végzi. Terméküket úgy alakították ki, hogy például a személyi jövedelemadó sávhatárainak és kulcsainak módosulásakor a frissítés egyetlen körlevél nyomán gyorsan és könnyen megvalósítható legyen.

A MultiSoft ügyfeleinek többsége multinacionális középvállalat, de az országspecifikus termékük révén nyitnak a magyar tulajdonú kis- és középvállalatok felé is. Jelenleg ugyanis a hazai vállalkozásoknak csak mintegy harmadánál van integrált vállalatirányítási rendszer, de a meglévők közül sem mind mondható korszerűnek. A társaságok jelentős részénél a gazdálkodás és a pénzügyi helyzet javulásával csak most fogalmazódott meg az ilyen típusú rendszerek iránti igény.

Jelenleg a bérmodult csak a Navision alaprendszert alkalmazó cégek tudják használni. A nagy alaprendszert nem igénylő, ám a bérfunkciókat automatizálni akaró kisebb vállalkozások érdekében a MultiSoft egy "mini Navision csomag" bevezetését is tervezi. Ez a Navision alapmodul szűkített, kifejezetten a munkaügyi nyilvántartás moduljára koncentráló változatát tenné elérhetővé igen kedvező áron.

A bér- és munkaügyi modul használati joga egy egyszeri licencdíj megfizetésével örökre megváltható. A folyamatos frissítés pedig ezen összeg néhány százalékát kitevő havi követési díj ellenében érhető el. A szolgáltatás árát a minőséggel összhangban a piaci kínálat felső harmadában határozták meg.

Kulcsszavak: Microsoft ERP Multisoft iroda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50