Samsung: új digitális termékek

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 28. 13:16
A Samsung a januárban Las Vegasban megrendezett nemzetközi Consumer Electronics Show (CES 2003) kiállítás keretében több új, innovatív terméket mutatott be, melyek közül többet igyekszik hazánkban is bevezetni.
Az iCES 2003 keretében bemutatott következő Samsung termékek közül ugyan nem mind lesz elérhető a magyar piacon , ám a Samsung igyekszik hazánkban is bevezetni a legjobb technikai újításokat és szándékában áll a jövőben egyre több high end terméket forgalomba hozni.:

54" TFT LCD TV: A Samsung áttörést jelentő 54" TFT LCD TV készüléke a HDTV tartalom legmagasabb színvonalú megjelenítésére is alkalmas. 6,22 millió képponttal rendelkező képernyője 16,7 millió szín megjelenítésére képes 1920x1080 képpontos felbontásban. A 12 ezredmásodpercnél kisebb reakcióidő kiváló teljesítményt biztosít a mozgóképek megjelenítéséhez. A Samsung jó hírrel szolgál a nagyképernyős televízióért rajongóknak, hogy tervbe van véve hasonló termék magyarországi bevezetése is.

SCD5000: Az SCD5000 egyetlen, kompakt egységben nyújtja a digitális videokamera és egy 4,13 megapixel felbontású digitális fényképezőgép funkcióit. Más, állóképek rögzítésére is alkalmas videokamerákkal, illetve filmrögzítési lehetőséggel bíró digitális fényképezőgépekkel ellentétben az SCD5000 megalkuvás nélkül biztosítja mindkét funkciót. Digitális videofelvételkor a felvétel 680 ezer képpontos CCD-n keresztül történik. Digitális állóképek rögzítésekor az SCD5000 4,13 megapixeles, 2272x1704 képpontos felbontás használatát teszi lehetővé.

ITCAM-7 merevlemezes digitális kamera: A világ első merevlemez alapú digitális videokamerája, szórakozási lehetőségek sokaságával. A készülék a filmeket és hangfelvételeket mágneses elven működő szalag helyett egy beépített 1,5 GB kapacitású merevlemezen (HDD) tárolja. A felvétel tömörített MPEG-4 formátumban, USB 2.0 csatlakozáson keresztül kerül a számítógépekre. A merevlemezes tárolásnak köszönhetően a felhasználóknak nem kell vesződniük a kényelmetlen átalakítási folyamattal. Egyórányi digitális videó bevitele a számítógépbe mindössze körülbelül öt percig tart, szemben a hagyományos szalagos rendszerek egyórás időszükségletével. Ez a termék amellett, hogy forradalmi újításokat felvonultató kamera, hordozható médiaközpontként is használható, mellyel MPEG-4 filmek és MP3 fájlok játszhatók le. Nem titok, hogy a termék, több csúcstechnológiai újítás mellett, szintén bevezetésre vár hazánkban.

SGH-V205 kameratelefon: A Samsung új kameratelefonja tökéletes eszköz a konferenciahívásokhoz és családi eseményekhez, mivel a beszélgetőpartnert nemcsak hallhatóvá, hanem láthatóvá is teszi. A készülék 100 000 képpontos digitális kamerájával a felhasználók nagyfelbontású képeket küldhetnek a vezeték nélküli hálózaton keresztül.

HT-SK6 házimozirendszer: Az otthoni szórakoztatórendszerek két leghíresebb szállítója, a Samsung és Klipsch fogott össze a HT-SK6 házimozirendszer kifejlesztésekor. A rendszer egyesíti a Samsung Electronics Progressive Scan és 3:2 pull-down feldolgozási technológiát tartalmazó DVD alapú házimozi-rendszerét a Klipsch díjnyertes Quintet Microsystem kétutas hangszóróival és egy 225 watt teljesítményű, 10" átmérőjű mélynyomóval. A világ legkisebb tölcséres Surround hangrendszerévé összeálló hangszórók kiváló hangot szolgáltatnak. A HT-SK6 házimozirendszer kimondottan az amerikai piac számára lesz elérhető, azonban a Samsung Magyarországon is bővíti házimozi-rendszerének kínálatát.

SPH-i500 intelligens telefon: Az SPH-i500 intelligens mobilterminál egy olyan, teljes mértékben Palm-kompatibilis, 3G hálózatok lehetőségeit is kihasználó kommunikációs eszköz, mely a vásárlóknak egy telefon, naptár, címjegyzék és webböngésző kényelmét nyújtja egyetlen kényelmes, könnyen használható eszközben. A kagylóhéjformájú, szétnyitható kivitel az eszközt a legkompaktabb PDA-telefon készülékké teszi a piacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50