Az IHM módosítja az egyetemes távközlési támogatási alapot

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 31. 11:39
A jövőre nézve radikálisan csökkenteni kívánja az IHM az internetszolgáltatók és a kábeltévés társaságok befizetési kötelezettségeit az egyetemes távközlési támogatási alapba.
Korábbi ígéretének megfelelően az IHM áttekintette az egyetemes távközlési támogatási alapnak az előző kormány által kialakított és szinte valamennyi érintett által sérelmezett rendszerét. A szakemberek a 2002-es üzleti év tapasztalatai alapján megállapodtak abban, hogy az alap átfogó törvényi módosítása szükséges. Ezért a Parlament őszi ülésszakán elfogadandó Hírközlési Törvény egyik kulcseleme lesz az egyetemes távközlési támogatási alap új, az európai irányelvekkel is konform kialakítása. Az új törvény megszületéséig már most úgy módosítja a tárca a törvényhez kapcsolódó rendeleteket, hogy az idei, 2003-as üzleti évben radikálisan csökkenjenek az internet-szolgáltatók és a kábeltévés társaságok befizetési kötelezettségei.

Az informatikai és hírközlési miniszter február 15-re hívta össze a Távközlési Kerekasztal következő ülését, ahol napirenden lesznek a tervezett módosítások.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50