Samsung lézernyomtatók a magyar piacon

Kovács Attila, 2003. február 4. 20:47
A Samsung Electronics Magyar Rt. február 4-én budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy hazánkban is elindítja a világ számos országában rendkívül sikeresen működő nyomtató üzletágát. A magyarországi piacra elsőként az otthoni és kis irodai felhasználásra tervezett ML-1210-es, valamint a kisebb irodák részére könnyen kezelhető, hálózati nyomtatást biztosító ML-1450-es lézernyomtatókat vezetik be.
A Samsung hazai nyomtatópiaci sikereit vetítik előre termékeik világpiaci szereplései, hiszen Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban is 15-20 százalékos piaci részesedéssel büszkélkedhetnek a Samsung lézernyomtatói. A rendkívül kedvező üzemeltetési költség, a halk működés, a gyorsaság és a nagyfokú kompatibilitás együttesének köszönhetően 2002-ben az USA-ban, Angliában, Németországban, Kanadában és még számos országban a Samsung új nyomtató generációjának tagjai nyerték el az "Év nyomtatója" megtisztelő díjat. A Samsung egyike azon kevés gyártóknak, amelyek a lézernyomtatók vezérlő elektronikáját és szerkezeti egységét is maguk állítják elő.

A 8 MB memóriával, 68 MHz-es központi egységgel szerelt nyomtató 12 lap/perc nyomtatási sebességre képes. A 600*600 dpi felbontás kiváló nyomtatási kép elérését biztosítja miközben a készülék által nyújtott költségkímélő eljárások takarékosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. A széles platformra - Windows, Macintosh és a Linux rendszerekre - tervezett készülék problémamentes működést garantál. Az otthoni és kis irodai felhasználást támogatja a 2002-ben az év nyomtatója címet elnyert készülék.

A nagyteljesítményű, 68MHz-es processzorral ellátott nyomtató percenként 14 oldal nyomtatására ad lehetőséget. A menet közben is feltölthető, beállítható 550 lapos papíradagoló mellett lehetőség van egy második, opcionális 550 lapos adagoló használatára is. A 100 lapos, többfunkciós adagoló különböző méretű papírok fogadására képes. Ethernet 10/100 Base TX hálózati adapterrel (opcionális) a nyomtató a kisebb irodák részére biztosít könnyen kezelhető hálózati nyomtatást. Ismeri a PCL6 emulációt és 1200dpi felbontásával éles szöveg- és képmegjelenítésre képes. Az USB interfésszel és párhuzamos csatlakozással felszerelt készülék egyaránt támogatja a Windows, Linux és Macintosh rendszereket. A készülék számos költségkímélő funkciót is tartalmaz.

A Samsung hazai vezetői szerint 2004-re cél, hogy a lézernyomtatók hazai piacán a cég a most bevezetett és a jövőben piacra kerülő berendezésekkel 20%-os (!) részesedést érjen el, amelyhez a monitorok értékesítésére kiépített, már sikeres országos disztribúciós csatornát kívánják felhasználni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09