Nokia - biztonsági fejlesztések

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 6. 06:27
A Check Point Software Technologies Ltd., a világ vezető internetes biztonsági vállalata és a Nokia Internet Communications, mely a Network Security, a Virtual Private Network és az Internet Traffic Management megoldásai révén szerzett magának hírnevet, bejelentették, hogy kettőjükre esett az internet Security Foundation választása, mellyel egy innovatív, teljes hálózatra tervezett interaktív megoldást fejlesztenek a finn régióban, a Helsinki Virtual Village elnevezésű projektben.
A két vállalat által megalkotott hálózatban 2010-re 10 000 lakos, 8000 alkalmazott és 6000 helyi egyetemi hallgató alkotja a közösséget. Az ajánlás szerint a nevezett projektben több együttműködő fejlesztései és alkalmazásai mellett a Nokia IP530 hálózati biztonsági berendezéseit használják, mint egy ideális megoldást.

A hálózati architektúra VLAN technológián alapul, és a Nokia hardverelemeivel többek között az alábbiak jellemzik:

Magáncsatlakozás a központosított tűzfal-rendszerhez, melyet minden szobából, vállalattól vagy oktatási intézményből el lehet érni.

Egyedi, vállalatspecifikus tűzfalak.

Vezeték nélküli WLAN az üzleti/ipari parkok, kávézók számára.

Titkosítás szerverek és laptopok között

Hibatűrés és fejlett hibakezelés.

Központosított adminisztráció.

A Check Point Software Technologies marketingügyekért felelős elnökhelyettese, Carol Stone a következőket nyilatkozta: "A Helsinki Virtual Village jól szemlélteti mindazt, amit a valódi világban a biztonság fogalom kapcsán megfogalmaznak. A Check Point és olyan partnerei, mint a Nokia, lehetővé teszik, hogy a Helsinki Virtual Village úgy fejlődjön és növekedjen, hogy közben fenntartja a konzisztenciát, a biztonságot és a megbízhatóságot".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09