e-Magyarország - információs irodák

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 7. 12:09
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium februárban és márciusban az ország hat régiójában nyit olyan irodákat, amelyek elsősorban az információs társadalmi pályázatokhoz elkészítéséhez nyújtanak segítséget, valamint európai uniós információkat is közölhetnek - jelentette be Kovács Kálmán, a tárca vezetője csütörtökön Szombathelyen sajtótájékoztatóján.
Március elsejétől 500 közösségi helyen, úgynevezett "e-Magyarország ponton" fogunk európai uniós információkat nyújtani; 2004 május elsejéig pedig 2004 ilyen információs pontot hozunk létre, amivel elérjük, hogy Magyarországon nem lesz olyan település, ahol ne lehetne közvetlenül uniós információkhoz jutni - tette hozzá.

A miniszter - aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége informatikai bizottságának alakuló ülésén vett részt - szólt arról is: az információs pontokat a tárca elsősorban a teleházak hálózatán belül, valamint az önkormányzatok által működtetett közösségi helyeken kívánja kialakítani.

Kovács Kálmán a sajtótájékoztatón elmondta: a tárca idei költségvetéséből a hatékony gazdaság elnevezésű programra 15 milliárd forintot, a versenyképes tudás elnevezésű programra 6 milliárd forintot, az e-Magyarország nevű programra 8 milliárd forintot, a sikeres nemzedék elnevezésű programra pedig 32 milliárd forintot kíván fordítani.

A miniszter kitért arra is: elképzeléseik szerint olyan új hírközlési törvényt szeretnének megalkotni, amely igazi versenyhelyzetet hoz létre, és ami kedvez a fogyasztóknak.

Kovács Kálmán bejelentette: tárgyalásokat kezdeményez a kábeltelevíziós szolgáltatók szövetségénél egy kedvezményes díjszabású, tiszta magyar nyelvű televíziós műsor programcsomag bevezetéséről, hogy a szerényebb jövedelműek is láthassanak igényes, régi időket idéző filmeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50