Carl-Henric Svanberg az Ericsson új elnök-vezérigazgatója

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 10. 17:45
Az Ericsson igazgatótanácsa ma Carl-Henric Svanberget nevezte ki az Ericsson új elnök-vezérigazgatójának. Az új vezető 2003. április 8-án veszi át hivatalát az Ericsson éves közgyűlésén. Carl-Henric Svanberg jelenleg az Assa Abloy nemzetközi zárszerkezetgyártó csoport vezérigazgatója. Az Ericsson jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Kurt Hellström a sikeres átadás biztosítása érdekében az év végéig a vállalatnál marad.
"Kurt Hellström úgy döntött, hogy kihasználja a lehetőséget, és hatvanéves korában nyugdíjba vonul" - nyilatkozta Michael Treschow, az igazgatótanács elnöke. "Az új CEO tovább folytatja Kurt Hellström - az Ericsson költségeinek ellenőrzésére és vezető piaci pozíciónk megőrzésére irányuló - sikeres tevékenységét."

"Az Ericssont mindig is a világ legerősebb vállalatának tekintettem" - nyilatkozta Carl-Henric Svanberg. "Nehéz, de izgalmas időszakban veszem át a vezetést. A feladat igen megtisztelő számomra, és rendkívüli módon bízom az Ericssonban és alkalmazottaiban."

A mai bejelentéssel kapcsolatban Carl-Henric Svanberg 100 millió svéd korona értékben vásárol Ericsson "B" részvényeket a 2003. január 30-a és február 7-e közötti időszak átlagos záró árfolyamán. Az Industrivärden és az Investor egyenlő arányban biztosítja a vásárláshoz szükséges részvényeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09