Samsung: új tárolási megoldás kézi eszközökhöz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 11. 13:30
A Samsung Electronics bejelentette az iparág első csomagolt rendszerét (System-in-Package, SiP), mely egy ARM alapú processzorra, NAND flash memóriára és SDRAM memóriára épül a következő generációs mobiltelefonok és kézi alkalmazások számára.
Az új SiP megoldás egyetlen csomagban tartalmazza a fejlett logikai és memóriatechnológiát, csökkentve a részegységek számát és a kézi eszközök terjedelmét. Ez a PDA és az intelligens telefoneszközök tervezőinek rugalmas lehetőségeket biztosít új mobiltelefon.stílusok és méretek kialakítására az olyan, fejlett szolgáltatások támogatása mellett, mint például a multimédia.

"Az adatok, a hang és a mozgókép egyesítése az intelligens telefonokban és a PDA asszisztensekben nagyobb teljesítményt, nagyobb akkumulátorkapacitást és több memóriát követel meg egyetlen karcsú csomagban." - mondta Dr. Hyung Lae Roh, a Samsung Electronics SOC fejlesztőközpontjának ügyvezető alelnöke. "SiP megoldásunk a világ első egyesítési megvalósítása az alkalmazásprocesszor és a NAND flash memória együttes alkalmazásával, amely a következő generációs kézi eszközök vezető tartós tárolási megoldásává válik."

A SiP kis mérettényezői, a 17x17 mm-es alapterület és az 1,4 mm-es magasság magában foglalja a Samsung S3C2410 ARM alapú alkalmazásprocesszorát, 256 MB NAND flash memóriát és 256MB SDRAM memóriát. Az S3C2410 a világ első olyan System-on-Chip (SOC) fejlesztése, melyben az indítómemória szerepét NAND flash memória látja el. Az S3C2410 egy ARM920T CPU magot tartalmaz, mely 203 MHz sebességgel működik. A chip támogatja az elterjedt operációs rendszereket, többek között a Microsoft Windows CE, a Palm OS, a Symbian és a Linux rendszereket is.

Az S3C2410 SOC egy sor alkalmazáshoz igazított perifériát kínál az intelligens telefonok és más kézi eszközök számára, melyekkel a felhasználók számára vonzó és kényelmes szolgáltatások integrált támogatása válik elérhetővé. Az S3C2410 alkalmazásprocesszor USB gazda- és eszköztámogatásával például számos más eszköz válik elérhetővé, köztük személyi számítógépek, nyomtatók, leválasztható tárolóegységek és más kézi eszközök. A processzor emellett SDIO támogatást is tartalmaz, amellyel a kézi eszközök a jövőbeli SDIO protokollt támogató eszközökkel is kiegészíthetők, köztük digitális kamerákkal, billentyűzetekkel és így tovább. A Samsung új SiP megoldása a GSM World Congress Conference találkozó 2. csarnokában, a D57 kiállítóhelyen lesz megtekinthető Cannes-ban (Franciaország), február 18-21. között.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50