IDC: IT-biztonsági konferencia Budapesten

Kovács Attila, 2003. február 13. 23:01
"Veszteségek elkerülése helyett értékteremtés" mottóval szervezte meg öt országra kiterjedő közép- és kelet-európai IT-biztonsági roadshow-jának állomásaként budapesti konferenciáját február 13-án az IDC. A több mint 150 résztvevő 12 nagyobb lélegzetű előadást hallgatott meg.
A megnyitót tartó Tom Schwieters, az IDC Magyarország ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a következő, szintén roadshow keretében tartott IDC konferencia április 30-án lesz Budapesten, témája az adattárolás.

Thomas Raschke, az IDC program menedzsere "Piacok, veszélyek és a biztonság értéke: mit jelent mindez?" című előadásában adatokkal, ábrákkal és grafikonokkal illusztrálta az IT-biztonság "helyzetét". Paradigmaváltás zajlik le a vállalati IT-biztonság terén, egyre több cég méri fel biztonsági struktúráját, ilyen módon ez a szegmens Európában a 2002-es 5,5 milliárdról 2006-ra 12 milliárdra fog növekedni. Raschke szerint 2006-ra megduplázódhat nálunk is ez a piac, a cégek még többet fognak költeni a biztonságnövelésre.

Kollár László, a Microsoft Magyarország szolgáltatás üzletágának vezetője nem csak az MS, hanem az egész iparág problémájaként ismertetett szoftverbiztonsággal kapcsolatos kételyekről, cégének erre adott válaszáról beszélt. A Microsoft nemrég átmeneti stopot rendelt el minden munkájára és kötelező biztonsági tanfolyamra küldte a redmondi fejlesztő csapatot. "Időben hosszú menetelésnek" nevezte amíg a cég elér a jövőképét jelentő megbízható számítástechnikáig.

A sikeres IT biztonsági projektek bevezetéséről szólva, Haraszti Attila, a HP Magyarország szolgáltatási divíziójának üzletágvezetője többek között felhívta a figyelmet a kockázatok megismerésére, a kockázat és a csökkentésére szánt költség közötti egyensúly megteremtésére, a csak referenciával rendelkező külső segítség körültekintő kiválasztására, a balesetvédelmihez hasonlítható oktatásra.

A további előadások közül a Symantec (integrált megoldások), Synergon (humán tűzfal), Check Point (átfogó internetes biztonság), Baltimore Technologies (PKI), RSA Security (megbízható azonosítás) megoldásairól, valamint a TVK, Mol és a Matáv biztonsági gyakorlatáról hallhattak a konferencia résztvevői.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50