Intel Manitoba: valamennyi mobiltelefon-funkció egyetlen lapkán

Három processzor munkája egyben

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 15. 07:54
Az Intel "Manitoba" néven olyan integrált áramkört állított elő, amely első ízben képes a mobiltelefon valamennyi funkcióját magába foglalni. Egyetlen processzor három processzor munkáját végzi el, emiatt a jövő mobiljai kisebbek, olcsóbbak lesznek, takarékosabbak az áramfogyasztásban lesznek a mostaniakhoz képest - közölte Dennis Sheehan az Intel marketing igazgatója.
A Manitoba számítási, tárolási képességgel, továbbá a kommunikációhoz, a hanginformációk visszaadásához szükséges jeladási funkcióval is rendelkezik. Az Intel illetékesei hangsúlyozzák annak jelentőségét, hogy elsőször sikerült valamennyi lényeges mobiltelefon-funkciót egyetlen számítógép lapocskára felvinni. Ez egyben a zsebszámítógépek feladatbővítését, új funkcióinak kialakítását is lehetővé teszi, továbbá a készülékek formatervezése fejlődésével és alkalmazási területeinek bővítésével is jár. Az Intel még e héten megkezdi az új processzorok kiszállítását. A processzor egyszerű gyártási módszere révén a tömegtermelés különösen előnyös költségviszonyok mellett oldható meg - mondják.

Az Intel a Manitoba révén igyekszik további befolyásra szert tenni a mobiltelefonok és hordozható készülékek piacán, most amikor a számítógépek eladása stagnál. Az Intel a világ első számú chipgyártója ezzel a fejlesztéssel főként a Texas Instrument-nek támaszt konkurenciát, - ez utóbbi ugyanis világelső a mobiltelefonok számára alkalmas processzorok gyártásában, ám többfunkciós chip-jével csak 2004 vége táján akar előrukkolni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09