Elkészült az Easy CD & DVD Creator 6

Tóth Kristóf, 2003. február 18. 20:35
A megoldást fejlesztő Roxio kedden kiadta a népszerű CD író szoftver 6-os változatát, amely a CD lemezek mellett DVD-k írására, valamint számos egyéb funkcióra is képes.
Az Easy CD & DVD Creator 6 hatékony eszközöket tartalmaz a zenék, videók, vagy akár digitális fotók CD/DVD lemezekre való átviteléhez, valamint a PhotoSuite képszerkesztő átdolgozott, javított változatát is magába foglalja. A programcsomagból nem hiányoznak a zenefájlok szerkesztéséhez szükséges eszközök, az MP3 rippelők, és az archiválási megoldások sem.

Mint Christi Wilkerson, a Roxio vezető termékmenedzsere elmondta, az Easy CD Creator vonal kialakulásakor a felhasználók elsősorban adat CD-k készítéséhez használták a szoftvert. A felhasználás köre azóta eltolódott az audió CD-k, videólemezek, illetve fotókat tartalmazó CD-k felé. Ezen műveletek elvégzése ezidáig azonban számos különféle szoftver feltelepítését és használatát igényelte.

"Úgy gondoltuk, a felhasználóknak óriási szüksége lenne egy rendezett, hatékony, integrált megoldásra, amellyel hatékonyabban végezhetők el ezek a feladatok" - mondta Wilkerson. "Sokkal kényelmesebb, ha minden egy helyen van."

Bár DVD író egyelőre még csak kevés PC-ben található, ez a helyzet a közeljövőben várhatóan drasztikusan megváltozik, mondta a vezető utalva a készülékek robbanásszerű elterjedésére. A Roxio ezért beépítette az Easy CD Creatorba azokat a DVD írási funkciókat, amelyek ezidáig csak a VideoWave-ben voltak megtalálhatóak.

"OEM partnereink ugyanazt kérik, mint a felhasználók: Egyszerűséget, és következetességet. Amikor leszállítanak egy rendszert, vagy egy meghajtót, csak egyetlen új ikont akarnak látni a munkaasztalon."

P.J. McNealy, a GartnerG2 elemzője úgy véli, az új "mindent egybe" megoldás növelni fogja a Roxio szoftverének népszerűségét az átlagfelhasználók körében. A társaság emellett jobban kihasználhatja az MGI-tól vásárolt VideoWave és PhotoSuite megoldásokat is.

Az Easy CD & DVD Creator 6 ára 99 dollár, a korábbi verzióhoz kiadott frissítőcsomag pedig 69 dollárba kerül. Azok a felhasználók, akik 45 napon belül vásárolták meg az Easy CD előző verzióját, 20 dollárért frissíthetik fel szoftverüket.

Kulcsszavak: multimédia DVD CD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05