Új Siemens mobilok

Újdonságok a mobilkongresszuson

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 21. 07:05
Két új mobilkészüléket is bemutatott a Siemens Mobile cannes-i 3GSM világkongresszuson. Az üzletembereket célozza a cég legújabb csúcskészüléke, a formabontó, egyéni külsejű SX1, amely a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket tartalmazza, A55-ös készülék pedig a fiatalok kedvence lehet.
A Siemens SX1 csúcskészülék a videolejátszó funkción kívül egy beépített videokamerával is rendelkezik. Az SX1 legszembeötlőbb különlegessége első pillantásra feltűnik: a telefon két oldalán helyezkednek el a számbillentyűk. Ennek köszönhetően lehetővé vált, hogy a 64 000 szín megjelenítésére képes kijelző a készülék közepén helyezkedhessen el, anélkül, hogy ez növelné a méretet; az SX1 tömege mindössze 110 gramm. A kijelző alatt elhelyezkedő központi irányítógomb segítségével a kijelzőn megjelenő képeket álló vagy fekvő formátumban is megtekinthetjük.

A mindössze 99 milliméteres SX1-be a video- és audiolejátszó mellett FM-rádiót is beépítettek a tervezők, s a telefon üzleti alkalmazásai révén egy normál PDA-nek (digitális személyi titkár) megfelelő teljesítményt is nyújt, s számos Series 60 és Java alapú játék is játszható vele.

Az A55 kicsi, könnyű és egyszerű használni, súlya mindössze 84 gramm, a készülék az A50 továbbfejlesztett változata. A telefon két új - vörös és kék - színárnyalatban készült, formája a legújabb trendhez igazodik. Kihangosítva is kezdeményezhetünk róla hívásokat és a programozható gyorshívó gombbal könnyen és gyorsan hozzáférhetünk a különböző funkciókhoz. A készülék többszólamú csengőhanggal és EMS funkcióval rendelkezik, a "hívóportrék" funkció pedig lehetővé teszi a felhasználónak, hogy megszemélyesítse azt, akivel beszél a névhez társított képek segítségével. A WAP 1.2.1 böngészőnek köszönhetően a tulajdonosok további képeket, dallamokat és animációkat tölthetnek le a www.my-siemens.com/city weboldalról. Emellett a telefon CLIP fedőlapja és hátlapja cserélhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09