Cesky Telecom-tervek Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 21. 08:05
Alternatív vezetékes telefonszolgáltatásokat - elsősorban a nemzetközi hívások terén - kíván nyújtani Magyarországon és más közép-európai országban a legnagyobb cseh telekommunikációs cég a Cesky Telecom - közölte csütörtökön az MTI prágai tudósítójával Vladan Crha, a cég szóvivője.
Szlovákiában a Cesky Telecom - Czech Telecom Slovakia néven - már februárban megkezdi szolgáltatásai kínálását az érdekelt cégeknek, majd az első negyedévben még Ausztriában és Németországban indít be hasonló telekommunikációs szolgáltatást.

"Magyarország és Lengyelország a terjeszkedés második szakaszában vannak. Magyarországi szolgáltatásaink beindítását az év végéig tervezzük. A magyar piacot már feltérképeztük, megvannak a megfelelő kapcsolataink, de működési engedélyt Budapesten még nem kértünk" - fejtette ki Crha. Csehországban a Cesky Telecomnak a vezetékes telefonszolgáltatások terén van kulcspozíciója. Szlovákiában a Cesky Telecom csütörtökön kapta meg a működési engedélyt.

"Ezek a piacok nagyon fontosak számunkra azon célkitűzésünk megvalósítása érdekében, hogy Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs tranzitszolgáltatójává válhassunk" - szögezte le a szóvivő.

Kifejtette: a Cesky Telecom saját nemzetközi optikai távközlési kábelrendszerrel rendelkezik, amelyhez a szomszédos országokban csatlakozó helyeket épít ki, egyebek között Pozsonyban, Bécsben, Budapesten, Varsóban és Majna-Frankfurtban. "Szolgáltatásainkat elsősorban a különféle telekommunikációs szolgáltatóknak, illetve a nagy cégeknek ajánljuk, amelyeknek munkájukhoz, vállalkozásaikhoz szükségük van a külföldi telekommunikációs szolgáltatásokra" - pontosított Crha, aki szerint cége jó üzletnek tartja a közép-európai piacon való terjeszkedést.

A Cesky Telecom csak Csehország területén 27 000 km optikai kábellel rendelkezik, míg külföldön hasonló vonalakat bérel. Csehországban 3,7 millió vezetékes telefont üzemeltet a cég, s távközlési vonalai nemzetközi értékelések szerint a legkorszerűbbek közé tartoznak Európában. A Cesky Telecom részvényeinek 51 százaléka van állami tulajdonban. Részvénycsomagját az állam 2005 végéig kívánja eladni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09