Powerpoint a Series 60-on

Kollár Csaba, 2003. február 22. 20:54
A Mobility Electronics leányvállalata, a Cutting Edge Software bejelentette, hogy a Series 60 verzióra a Quickoffice Palm OS csoportból már jól ismert Quickpoint Powerpoint nézőt fejlesztett ki.
Az új alkalmazás lehetővé teszi, hogy a PowerPoint-os prezentációk direkt módon legyenek megjeleníthetők a felhasználók eszközein. A szimpla megtekintés mellett háromszoros zoomolás, hangos jegyzetek meghallgatása, a fóliák miniatürizált képének, illetve a tervező módnak a megjelenítése is megtalálható a lehetőségek között. A Cutting Edge Software közleményében azt is elmondta, hogy a Quickpoint következő változatában két különböző módszer kínálkozik majd a PowerPoint tartalom megjelenítésére.

Az első, hogy a Quickpoint úgy fog működni, mint egy súgóeszköz, távirányítással kontrollálva a PC-alapú PowerPoint prezentációkat. A PC használata Bluetooth segítségével biztosítja, hogy az előadó mobilkommunikációs eszközén kövesse végig úgy a prezentációját (bármelyik megjelenítési módot választva), hogy közben a számítógép monitorján vagy a kivetítőn megjelenő bemutatót is vezérelni tudja.

A második, hogy Bluetooth-kompatibilitás következtében az előadó közvetlenül tudjon mobilkommunikációs eszközén - melynek alapját a Series 60 jelenti - SVGA és XGA projektorokokat vezérelni, rajtuk a prezentációt megjeleníteni.

A Nokia modellek közül jelenleg a Nokia 3650-es és a 7650-es modellekre lehet telepíteni az említett szolgáltatást, mely Bluetooth kapcsolat révén mintegy 10 méteres hatótávolságot tesz lehetővé a különálló megjelenítő eszközzel.

Kulcsszavak: +fohir felhszoft mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05