Intersoft: Befektetés internetes közösségépítésbe

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 23. 18:57
Az Intersoft Hungary Kft. húsz százalékos részesedést szerzett a NetContact Kft.-ben, amely a Magyarországon több közösségi site-ot tömörítő társam csoportot működteti.
A tavalyi évben mintegy 2 milliárd forintos árbevételt elért, szoftvergyártással foglalkozó, de televíziós műsorkészítéssel és egyéb média-érdekeltségekkel -mint például a MiniMax mesecsatorna- is rendelkező Intersoft ígéretes törekvésnek tartja az internetes közösség építés NetContact által követett modelljét. Eckhardt Péter, az Intersoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint számos internetvállalkozás csak annyi erővel rendelkezik, hogy éppen fenn tudja tartani magát, de fejlesztésre már nem jut elég forrás. A Intersoft Hungary idén jelentős összeget fektet a NetContact Kft. fejlesztésébe, s szeretné az offline és az online média világ közötti szinergiákat jobban kiaknázni.

A NetContact Kft. 2001 nyarán alakult, és azt tűzte ki célul, hogy a társam csoport felületein előbb-utóbb szinte a teljes magyar internettársadalom számára lehetőséget biztosítson virtuális közösségekben való részvételre. Ennek érdekében indították útnak 2001 nyarán az osztálytársam.hu, majd nyolc hónappal később a munkatársam.hu és a mailtárs.hu web site-okat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50