37 millió kamerás mobiltelefont adnak el 2003 végéig

Kollár Csaba, 2003. február 26. 21:11
A Strategy Analytics legutóbbi, vezeték nélküli eszközökkel kapcsolatos felmérése szerint ez év végére világviszonylatban mintegy 37 millió kamerával felszerelt mobiltelefont adnak el.
Neil Mawston, a Strategy Analytics Global Wireless Practice elnevezésű kutatásának vezető elemzője elmondta, hogy "a 2002 4. negyedévében eladott összes mobiltelefon 7%-a (9 millió darab) már kamerával egybeépített változat volt. A 2002-es év egészében ez a szám 18 millió körül mozgott, látható tehát, hogy az utolsó negyedév jelentősen megnövelte a kamerás telefonok forgalmát. Elemzéseink alapján a makro- és mikrogazdasági tényezők, valamint a gazdasági trendek alapján jó okunk van feltételezni, hogy ez év végéig mintegy 37 millió fogy el ebből a mobiltelefon-változatból."

Több elemző rámutat arra, hogy a világon tavaly eladott kamerás mobiltelefonok 36%-a Vodafone értékesítési rendszerén keresztül jutott a fogyasztókhoz, és vélhetően a vállalat ebben az évben is nagyon erős piaci pozíciót tudhat magának a piac ezen szegletében.

David Kerr, a Strategy Analytics elnökhelyettese úgy véli, hogy "az iparág japán szereplői, mint a Sharp és a Toshiba helyzeti előnyt élveznek a még gyerekcipőben járó európai és észak-amerikai kamerával egybeépített mobiltelefonok piacán. Ugyanakkor nekik is újra kell gondolniuk marketingstratégiájukat akkor, ha az általunk előre jelzett 37 milliós kamerás mobiltelefon-eladási számhoz eredményesen és minél nagyobb részben akarnak hozzájárulni."

Kulcsszavak: mobiltelefon MMS +fohir kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50