Samsung mobilok az új Mátrix filmben

Tóth Kristóf, 2003. február 26. 21:59
A Samsung szóvivője bejelentette, hogy a dél-koreai cég megegyezett az AOL Time Warnerhez tartozó Warner Bros. Picturesszel, hogy az 1999-ben megjelent és rövid idő alatt kultuszfilmmé vált "The Matrix" film folytatásában, a sokak által várva várt "The Matrix Reloaded" című hollywoodi szuperfilmben Samsung-gyártmányú mobiltelefonokat fognak használni.
A Samsung-féle Mátrix mobilkészülékről egyelőre vajmi keveset lehet tudni, ugyanis bár a projekt hivatalos weboldala, a www.thematrixphone.com egy ideje már működik, rajta egy egyszerű kis előzetes animáción kívül nem sok információ található. A weboldalon elhelyezett flashanimáció mindössze annyit tudat velünk, hogy 2003. május 15-én mindenre fény fog derülni, ezenkívül pedig az oldalon arra is lehetőségünk van, hogy e-mail címünket megadva regisztráljuk magunkat egy hírlevélre. Mint ismeretes, a második Mátrix film az említett időpontban fog debütálni az amerikai mozikban.

A Samsung szóvivője a mostani bejelentés kapcsán csak annyit mondott, hogy a cég vezetősége egy "bizonyos megállapodást" kötött a Warner Bros. Picturesszel, azonban ezenkívül semmilyen lényegi információt sem kívánt elárulni az üggyel kapcsolatban. Szakértők szerint a Samsung igencsak jövedelmező megállapodást kötött az amerikai filmstúdióval, ugyanis egy mobiltelefonnak vagy bármely más hasonló terméknek egy hollywoodi szuperfilmben történő reklámozása általában meglehetősen jó hatást gyakorol az adott cég eladási mutatóira. A dél-koreai gyártó egyébként nemrégiben jelentette be, hogy 2003-ban legalább 20 százalékkal több mobiltelefont szeretne eladni, mint a tavalyi esztendőben. A Samsung 2002-ben mintegy 42 millió darab mobilkészüléket hozott forgalomba világszerte, idén pedig megközelítőleg 50-52 millió darabot szeretne eladni.

A Dataquest piackutató cég jelentései szerint a Samsung az elmúlt időkben olyan jól szerepelt ebben a piaci szegmensben, hogy a tavalyi év harmadik negyedében a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártó cége lett. Ily módon a Samsung olyan nagy és neves konkurenseket előz meg, mint amilyen például a Siemens vagy a Sony. A piacot jelenleg a Nokia uralja, a második helyen pedig a Motorola tanyázik. Emlékezetes, hogy az első Mátrix filmben a Nokia 8110-es készüléke volt látható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05