Amdocs-HP: konvergens platform mobilszolgáltatók előre és utólag fizetendő megoldásaihoz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 27. 11:15
A 3GSM World Congressen mutatta be előintegrált platformját az előre és utólag fizetendő (pre-paid és post-paid) beszédcélú és adatátviteli szolgáltatások támogatására az Amdocs és a HP.
Együttműködésük keretében az Amdocs és a HP az Amdocs Enabler díjszámítási és egyenlegmenedzselési képességeit a HP Opencall Service Controller valós idejű hívás- és session-felügyeleti funkcióival integrálták. A pre-paid és post-paid számlázást egyaránt támogató, konvergens megoldás segítségével a mobilszolgáltatók előre és utólag fizetendő opciókat kínáló szolgáltatásokat és szolgáltatáscsomagokat vehetnek fel portfóliójukba. A megoldás egyszerű integrációt biztosít a meglévő intelligens hálózati infrastruktúra felé, így csökkentve az új szolgáltatások piaci bevezetésének átfutási idejét és az informatikai összköltséget.

A valós idejű hívás- és session-felügyelet révén a mobilszolgáltatók a hang-, illetve adatkapcsolat felépülése előtt engedélyezni tudják az előre fizetendő szolgáltatást, biztosíthatják felhasználóiknak az interaktív szolgáltatás-igénybevétel lehetőségét, az egyenleg kimerülése esetén pedig azonnal bonthatják vagy egyenlegfeltöltő szerverre terelhetik a hívást. Ez a képesség segít kiküszöbölni az előzetes fizetésű konstrukcióknál egyébként gyakori problémát jelentő bevételkiesést.

Az session-felügyelet, a valós idejű díjszámítás és az egyenlegmenedzselés segítségével a mobilszolgáltatók támogatni és menedzselni tudják előfizetőik párhuzamos beszédcélú és adatátviteli szolgáltatás-igénybevételét. Az ügyfelek így anélkül fizethetik ki többféle szolgáltatás ellenértékét ugyanarról az egyenlegről, hogy ezzel csalási vagy bevételkiesési kockázatot jelentenének a szolgáltató számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09