Panasonic: távoli helyek nyomon követése a mobiltelefon LCD kijelzőjén keresztül

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 27. 12:29
A Panasonic bemutatta új firmware termékét, amely lehetővé teszi a Panasonic internetes használatra is alkalmas hálózati kameráival készített pillanatfelvételek mobiltelefonról való megtekintését az erre alkalmas készülékek LCD kijelzőjén.
Mike Timar, a Panasonic kommunikációs és home office osztályának termékmenedzsere elmondta, hogy "az új technológia használói képesek lesznek mobiltelefonjuk LCD kijelzőjén élőben nyomon követni, mi történik otthonukban vagy munkahelyükön. A Panasonic hálózati kamerái egyszerűen telepíthető kül- és/vagy beltéri megfigyelőrendszert kínálnak a felhasználóknak, ezáltal bármely helyszín megfigyelhetővé válik az interneten keresztül közvetlenül a mobiltelefon kijelzőjén át."

A Panasonic többféle kül- és beltéri hálózati kamerát forgalmaz beépített webszerverrel. A vezeték nélküli modellek például lehetővé teszik használóik számára, hogy otthonaikat vagy munkahelyüket a világ tulajdonképpen bármely pontjáról megfigyelhessék az interneten keresztül. További lehetőségként a rendszer használója beprogramozhatja kameráját, hogy az automatikusan képeket küldjön egy meghatározott FTP szerverre vagy weblapra.

A Panasonic hálózati kamerák bárhol elhelyezhetőek, ahol van Ethernet csatlakozási lehetőség és tápellátás. Mivel ezek a kamerák nem kívánnak közvetlen számítógépes csatlakozást, használóiknak nem kell bekapcsolva hagyniuk a PC-jüket a képek készítéséhez. Ezáltal egy biztonsági rizikófaktor is kiküszöbölhető. Egy megfelelő mobiltelefon segítségével a kamera által készített képek bármikor lehívhatóak a nap 24 órájában.

A Panasonic tervei szerint az új firmware 2003 második negyedévében kerül piacra. A Panasonic hálózati kamerákkal már rendelkező ügyfelei a www.panasonic.com/netcam címről frissíthetik rendszereiket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50