Júniustól indul az idősek internetes portálja

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 3. 07:51
Várhatóan júniusban kezdi meg működését Ezüstkor elnevezéssel az az internetes portál, amelyet az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium indít időskorúak számára.
A szaktárca helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: a honlapon a nyugdíjas korúakról és szervezeteikről olvashatók majd információk; az idősek a nekik szóló szolgáltatásokról is tájékozódhatnak, de üzenhetnek is egymásnak. Hegyesiné Orsós Éva hozzátette: a portál ugyanakkor nemcsak az öregedő korosztály fóruma lesz, hanem hozzátartozóik is hasznos információkat kaphatnak a családtagjaiknak nyújtható szolgáltatásokról.

A helyettes államtitkár jelezte: márciusban jön létre az oldal tartalmáért felelős szerkesztőbizottság. Elmondta: a portál elindítását egy beszélgetéssorozat előzi meg, amelynek keretében a szociális tárca az ország idősszervezeteit és közösségeit keresi fel, hogy tájékozódjon a nyugdíjasokat érdeklő kérdésekről. Ennek célja, hogy az idősek szükségleteiről átfogó képet kapjanak az internetes oldal szerkesztői. A tárca arra is kíváncsi, hogy a nyugdíjasok hol és mekkora számban használnak számítógépet, egyáltalán ismerik-e az internetet. Jelezte: ennek ismeretében tud a minisztérium segítséget adni többek között az idősklubok informatikai fejlesztéséhez is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50