Információs technológia az oktatásban

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 3. 08:01
A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium élő kapcsolat segítségével mutatta be az Athénben tanácskozó európai oktatási minisztereknek, miként használja fel napi tevékenységében az informatika nyújtotta lehetőségeket. Görögország, mint soros EU-elnök által az oktatás és az informatika kapcsolatáról rendezett nem hivatalos hétvégi találkozón részt vett Magyar Bálint oktatási miniszter.
Magyar Bálint - mint az MTI-nek elmondta - a tag- és tagjelölt államokból érkezett kollégái és oktatási vezetők előtt arról beszélt, hogy az informatika iskolai felhasználásának igazi szűk keresztmetszete a tartalom, a megfelelő minőségű digitális tananyag hiánya. Különböző országok tesznek ugyan erőfeszítéseket a hiány pótlása érdekében, ám ezek nincsenek megfelelően koordinálva. Ezért a magyar oktatási miniszter két javaslatot tett az athéni tanácskozás résztvevőinek. Indítványozta, hogy az EU tagjai és tagjelöltjei a digitális tartalmak fejlesztésében fektessenek nagyobb súlyt az együttműködésre, a fejlesztési struktúrák, a különböző keretrendszerek és technikák harmonizálására és összehangolására.

Magyar Bálint javasolta, hogy ha az Európai Unió forrásokat biztosít digitális tananyag fejlesztésre, akkor írja elő, hogy az ilyen forrásokból megvalósuló fejlesztés eredményét - akár eredeti, akár átalakított formában - ingyen bocsássák más országok rendelkezésére.

A magyar miniszter bejelentette, hogy Magyarország az állami forrásokból készülő, ezért az Oktatási Minisztérium rendelkezésére álló digitalizált programokat felajánlja más országoknak, ha ők is lehetővé teszik az általuk fejlesztett digitális tananyagok ellenszolgáltatás nélküli használatát Magyarország számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05