IHM és MKIK együttműködési megállapodás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 7. 10:01
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a mai napon együttműködési megállapodást írtak alá. A megállapodás értelmében az IHM és az MKIK a jövőben összehangolják az informatikai és a hírközlési irányú kormányzati feladatokkal, a gazdaság általános érdekeinek előmozdításával, az EU integrációval, valamint az információs társadalom megteremtésével kapcsolatos tevékenységeiket.
A két aláíró fél - Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Dr. Parragh László, az MKIK elnöke - a megállapodás hangsúlyos céljának tekintik a hazai számítástechnikai tevékenységet végző vállalkozások Európai Uniós integrációját, piacra jutásuk elősegítését, különös tekintettel a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások versenyképessége érdekében informatikai kultúrájuk javítására.

Az együttműködő felek egyetértenek abban, hogy Magyarország számára sincs más modell, mint a tudásalapú, információs társadalom. Kedvező gazdasági feltételeket kell teremteni az infokommunikációs szektor gyors fejlődésére, valamint arra, hogy a hazai vállalkozások minél előbb bekapcsolódjanak az elektronikus gazdaságba. Az IHM és az MKIK a jövőben közösen keresik a kisvállalkozások számítógépes felszereltségének bővítési lehetőségeit piaci esélyeik erősítésének érdekében.

Az együttműködés keretében nagy súlyt kap a vállalkozások infokommunikációs felszereltségének korszerűsítése és bővítése, mint a piaci esélyek javításának eszköze, illetve a szakképzés rendszerében a számítógépes ismeretek elsajátításának kiemelt kezelése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09